Träning ÄR och SKA vara kul!

Vad ska man egentligen tro på?! Vad är sant eller påhittat?!
Varje dag kan man läsa om olika sätt att gå ner i vikt, komma iform, må bra, komma igång, få motovation m.m.
Vad ska man egentligen tro på, det står ju olika i alla tidningar.

Och om man nu väljer att gå efter ett kostprogram/träningsprogram som står i tidningen, vem säger att det är bra just för dig? Du kanske behöver mer kolhydrater, du kanske inte behöver träna så mycket som du gör m.m.

Jag tror att det är viktigt att lyssna till sin kropp. Det är det bästa sättet att veta om du är hälsosam!
Träning och mat ska inte vara något att stressa sig för, för isf blir det i längden ohälsosamt det med!

Även om jag går efter ett träningsprogram så behöver jag inte följa det slaviskt. Om jag inte orkar träna en dag, så gör jag inte det! Och som idag, då skulle jag egentligen gå till gymmet för att köra styrka. Men jag har ingen lust, så istället blir det ett spinningpass! Och det ska verkligen bli kul!
Träning och hälsa är och ska vara kul! Annars gör du fel! Och då är det dags att ändra på det!


Jobbhelg!

Har inte skrivit nu på ett tag! I torsdags var jag i skolan, igår jobbade jag 10-16 och sen blev det bio med Jonna =) Baksmällan! Så himla rolig är den filmen!
Idag blir det jobb 11-21. Pengar är bra att ha, speciellt nu när jag ska flytta!

Jag vill, vill, vill börja springa igen! Väntar på att min fot ska bli bra...sen ska jag börja igen.
Jag saknar det..sååå himla mycket! Så nu är det vila som gäller.


Jag och Jonna <3


Ett nyttigt recept!

Idag tog jag mig faktiskt lite ledigt! Var inget nödvändigt i skolan! Så sov lite längre, till klockan 8!
Sen gav jag mig av till gymmet! Där har jag inte varit på 6 dagar, så de var på tiden!
Körde cross, styrka ben, axlar, mage och biceps, och sen 30 minuter intervall på cykel.

Vill egentligen ut och springa, men jag kan inte för min fot. Gick i dåliga skor i Stockholm, och nu har jag på något konstigt sätt överansträngt högerfoten(?!)så det gör ont i varenda led och muskel i hela foten. Och så knäpper det i den när jag rör på tårna! Väldigt konstigt. Men jag får vila den så gott det går!

Här kommer ett recept på min middag jag åt idag! Väldigt gott, enkelt och nyttig. Precis så det ska vara!

Lax med stekt grönsakswok ( 1 person)

1 laxfilé
1 liten gul lök
1 paprika
1 bit zuzzini
1 morot
några sockerärtor

1 dl turkisk yoghurt
1 msk thaisås

Sätt ugnen på 225 grader och sätt in laxen i ca 20 minuter.
Skala moroten och skär grönsakerna i önskad storlek.
Stek i lite olja tills de har fått fin färg.
Blanda yoghurten och thaisåsen!
Färdigt att äta!



Nu ska jag ner och dricka kaffe på PB och kolla in Antikrundan! ;)

Trötter!

Hur kan det vara så jobbigt att inte göra någonting! Dagen idag har bara varit en enda lång väntan känns det som! Och information! Får hoppas det känns bättre sen när allt kommit igång!

Gick en lång skön runda med mamma, och sen med pappa innan! Inte länge till som jag kommer bo hos dem, så jag får passa på och umgås lite med dem nu!

Jag är så trött, trött, trött! Vill bara sova bort hela dagen imorgon! Inte van vid så här tidiga mornar! Men jag vänjer mig snart! Det är så det ska vara!

Nu blir det läggdags! Nattinatt!


Coldplay i mitt hjärta!

Nu är jag hemma från en helhelg i huvudstaden Stockholm! Kände mig lite som hemma där, ville inte åka därifrån! Hade varit kul att någon gång i sitt liv få bo där! Det hade det faktiskt, men vem vet! Maybe I will!

Fredag
Tågresa till Stockholm 6.12 på morgonen, och frukost på tåget upp!
Fika i solskenet, lite fönstershopping, tunnelbaneåkning och sen inchekning på hotellet i Solna. Var visst fullbokat, så vi hamnade i Bussinessclass på 10:e våningen, liiite finare än alla andra :P
Vi åt god mat, strosade runt i Gamla stan, handlade med oss mat som vi åt i sängen på hotellrummet och somnade gott i dem mjuka sängarna!





Lördag
Hotellfrukost, tunnelbana, regn, paraplyshopping, shopping på Drottninggatan, wokmat, fönstertitt i de fiiina butikerna, promenad i Kungsträdgården och uppladdning inför COLDPLAY!



Himlen var helt klarblå, 33000 i publiken,världens bästa band, låtar som man får gåshud av! Konserten får helt klart 5 + av mig! Den var helt MAGISK. En helt underbar kväll!




Söndag
En välbehövlig sovmorgon, god frukost, en skön dusch, utcheckning, (på tunnelbanan kom vi på att vi glömt tågbiljetterna hem i lådan på hotellrummet! Ooops! Tur att vi kom på det!). Ett soligt Stockholm, kungsholmen, Ben&jerry kulglass, slottet och sen hemfärd mot lilla Sävsjö igen!




Tack för en bra helg Stockholm! <3

En helg i storstan!

Nu är det snart läggdags för mig, för imorn ska jag upp tidigt! Tåget mot Stockholm går 6.12 imorn på morgonen! Kommer bli en superbra helg tror jag! Bara jag och Linus i the big city. Bo på hotell, fika, strosa runt och titta på folk, gå på COLDPLAY, äta hotellfrukost, dricka vin och bara mysa!



Hoppas ni andra får en bra helg!


På måndag börjar allvaret, framtiden!


Fokusera på nuet!

Vad händer och sker i mitt liv?! Jo, jag är så glad, för nu vet jag vad jag ska göra ett år framöver, och den här gången känns det bra! Riktigt bra! Jag kanske äntligen är på väg att bli något! Även om det kommer dröja några år, och vem vet vad som kan hända dem åren! Men som sagt, huvudsaken är att det känns bra just nu, i denna sekund! Äntligen kan den stora stenen trilla av, och det blir helt plötsligt mycket lättare! Jag slipper tänka så mycket på framtiden, och mest fokusera på nuet!

Och en annan positiv sak är att jag från och med söndagen den 30:e augusti blir sambo på riktigt! Vi kommer dela vardagen tillsammans! Kommer alltid somna tillsammans och vakna tillsammans. Kommer få pussa honom hejdå till jobbet varje dag och krama honom godnatt =) Ska bli så kul! Äntligen är det dags. Det var som jag sa till min kära mamma: " Jag är mogen nu! Jag känner att jag är mogen att ta hand om ett eget hushåll och klara mig helt på egen hand"

Så från och med den 30:e hittar ni mig på parallellen ;) Där ska väl alla i sävsjö hamna någon gång, och varför inte göra det nu ;)


Nyttig efterrätt!

När ni är sugen på något, och inte känner för att trycka i er en masa onyttigt så kan ni göra denna supergoda efterrätt!

Hallonsorbé a la Marie

2 dl turkisk yoghurt
1 dl frysta hallon
Mandlar och valnötter

Mixa yoghurten,  hallonen och nötterna!
Toppa med nötter!
Mmmm så gott!


Botemedel mot akut sötsug!

Vad gör man om man får akut sötsug?! När man inser att Konsum redan stängt?!
Kroppen skriker socker, socker, socker, socker!!!
Jo, man gör chokladbollar! En massa söta, chokladiga chokladbollar med en massa pärlsocker på!
Smart idé va?!

Det tyckte i alla fall Victoria och jag! Hittade den här bilden, och tyckte den var så bra.
Man kan verkligen se hur lättade och belåtna vi blev när vi fick i oss det där sockret vi behöve :P haha!


Hemmagjord müsli!

Igår bestämde jag mig för att göra en hemmagjord müsli!
Det är såå smidigt, och går väldigt snabbt att göra! Och gott är det med! =)

Marie´s müsli

5 dl fiberhavregryn
1 dl solrosfrön
1 dl krossade linfrön
2,5 dl blandade, osötade och osaltade nötter
1 dl olivolja
ev lite honung
1 dl tranbär

Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka nötterna och blanda i tillsammans med alla ingredienser utan tranbären.
Häll på en plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
Rör om då och då.
Låt svalna och rör blanda sedan i tranbären.
Klar att äta!



Intervall på cykeln!

Nu har jag precis kommit hem från ett skönt träningspass! Fick bli 30 minuter cross, styrka rygg+biceps, och sen körde Ines och jag 30 minuter intervallträning på cykel! Blev ett riktigt svettig pass, men kul var det! Mycket roligare att träna tillsammans med någon, ibland i alla fall! Man blir min taggad, får mer energi!

Men min vattenflaska var visst sönder märkte jag! Rann vatten längs hela gymgolvet =/ haha. Inte riktigt kanske! Men nästan! Så höll på att törsta ihjäl! Men gott var det nu efteråt! Vatten är den bästa drycken i världen!

Förresten, igår fick jag träffa min baby booooo! Brun som en pepparkaka var han, och så har han börjat spela arabmusik på högsta volym. Men det är väl bara att vänja sig! Jag älskar han ändå :P Vi har så kul tillsammans han&jag! <3



Men ikväll ska jag inte mysa med Linus, utan med Iiines! Många som blandar ihop dem! =)
Men jag tycker om dem båda två!

Bröllop!

Åh, vad fina bröllopsparet var i lördags! Helt underbara! Men man kommer på sih själv där i kyrkan att man kanske ska titta lite på brudgummen med! Haha! Den mesta uppmärksamheten går ju faktiskt till bruden. Det bara är så ju...Och Helena var såå vacker! Det var verkligen hon! Och så lyckliga var dem!



Helena och Victor Hurtig <3

Bröllopet var kanon! God mat, trevligt sällskap, tal och kärlek hela dagen! Fick ju vara med mina fyra favoritflickor, och det tackar man ju inte nej till! Kommer dröja ett tag tills vi alla ses igen =( Tycker om er såå! You're the best!


En kärleksdag!

Dagen idag kommer vara fylld av kärlek och glädje! Viktor och Helena gifter sig! <3 Tänk vad kul!
Undra när det bli min tur?! Vad mycket planering och fix det är! Man ska bjuda en massa människor, hitta den perfekta klänningen, välja kyrka och sånger och mat, bestämma blommor i kyrkan och mycket mycket mer! Man kanske ska ha ett litet bröllop ändå! Bara närmaste släkten och vännerna. Men svårt att välja ut sånt med =/ Jaja, än är jag inte där ;)

Kom och tänka på min systers bröllop! Det var så fint! Och när de gick in i kyrkan bildade molnen en ängel över kyrkan! Helt otroligt! Hur coolt är inte det?! Det måste ju bara betyda en sak, att det finns änglar som vakar över oss! Och jag tror verkligen Sanna och Kenneth har en vakande ängel över sig. Både när det gäller kärlek och tur ;)


Ängeln över kyrkan!


Kenneth och Sanna!


Och jag var brudtärna! =)

Så Helena och Viktor, glöm inte att er lilla ängel finns där för er idag och i resten av era liv!
Så passa på och njut i dag! Det är er dag...och en dag ni aldrig kommer glömma <3


Snart herr och fru Hurtig!

Framtiden!?

Imorgon gifter sig en av mina närmaste vänner! Det är helt otroligt! Det är nu man börjar komma in i den åldern då alla ens kompisar förlovar sig, gifter sig, skaffar barn och hus och hund och hela alltet! Känns så konstigt.
Jag är 20 år, men jag känner mig fortfarande som 15. Vill inte bli äldre. Det skrämmer mig lite.

Men just nu är jag så glad för Helenas skull! Hon kommer vara såå fin! <3


Blomman ska bli en Hurtig <3

Jag går i alla fall ett steg i rätt riktning! Den 1 september bli Linus och jag sambos på riktigt! Jag längtar!

Chokladbollar!

Igår kände jag för att baka lite! Och det fick bli nyttiga chokladbollar! Inget smör, mjöl eller socker här inte.
Tog tyvärr inga bilder så ni får klara er utan!

Nyttiga chokladbollar

1 dl russin
1 dl solrosfrön
2 msk kakao
Torkade jordgubbar och aprikoser
1 dl kokos

Mixa allt i en mixer och forma till bollar!
Rulla eventuellt i lite kokos eller kakao! Ställ in i kylen! Klart!
Supersmidigt och gott!


 Kopparna på bilden är från erikshjälpen ;) fynd! 30 kr för båda!


Passion för löpning?!

Vart har min passion för löpning tagit vägen! Jag saknar den.
Att bara ge sig ut och springa hur långt, hur kort, hur sakta, hur snabbt man vill!
Jag har kommit på att jag har en slags hatkärlek till löpning.
När det går bra, då bara älskar jag det! Känslan att springa runt i skogen, hoppa över grenar, rötter och stenar!
Höra sitt eget flås och känna svetten rinna! Komma hem helt utmattad, med en så skön känsla i kroppen. Den känslan är helt klart värt allt svett och tårar.

Men ibland kan löpning var hur jävla jobbigt som helst! Då vill inte benen, man får håll, torr i halsen och man blir bara besviken när blir tvungen att stanna för att gå! Då känner man att man aldrig mer vill springa! Men sen när man kommer hem och tänker efter så är det den där känslan efteråt som man saknar, som man vill åt!

Varför just jag började springa kan jag inte riktigt förstå. Jag hatade verkligen att träna och springa när jag var yngre.
Men pappa däremot, älskade det! Han sprang jämt och han sa att det var så roligt att ge sig ut! Ju längre desto roligare. Jag tyckte såklart att han var knäpp som tyckte det.

Men så en dag bestämde sig Jonna och jag för att ge oss ut och springa! Vi sprang allt vad vi hade i ca 800 m. Sen var vi helt slut! Fick gå resten av rundan! Men vi slutade inte för det. För varje gång vi gav oss ut orkade vi liiite mer varje gång, och till slut orkade vi hela rundan. Det var då jag började tycka det var skönt och roligt att springa!
Sprang säkert 5-6 dagar i veckan då. Olika rundor varje gång, och helst en 1 milsrunda i veckan! Då var det kul att springa och det gick verkligen bra!

Men sen förra året hände det något. Min kropp sa ifrån. Jag hade tränat för mycket, inte bara löpning, utan en massa annat! Kroppen behövde vila. Vilade från träning i flera veckor. Och ända sen dess har det känts tråkigt att springa. Känns inte alls som förr. Men jag tänker inte ge upp. Nu vill jag komma tillbaka till samma form jag var innan, och bli ännu bättre än vad jag var då.
Därför tar jag varje runda i taget. Jag börjar springa..och när det känns tungt, så går jag! Vill inte att de ska vara tråkigt att ge mig ut. Vill inte plåga mig själv. Då blir det mycket roligare.

Löpning ska inte vara något tvång, utan man ska springa för att man tycker det är kul!
Och sen att man får en vältränad kropp på köpet gör ju ingenting ;)

Så allihop som läser detta! Börja springa! Jag lovar er, ni kommer inte ångra er!


Storstädning!

Igår hade jag fullt upp hela dagen! Det började med gymmet kl.9 på morgonen. Körde 40 minuter cross och sen styrka ben, axlar, mage! Sen åkte jag hem för att börja storstädningen i lägenheten!

Började med köket! Rensa ur alla skåp, skafferier, kylskåp m.m. Tog säkert 3 timmar att bli klar där inne. Sen fortsatte jag med hallen, där jag rensade ut garderober..slängde säkert 4 stora kassar med skräp! Lägenheten var klar vid kl.7 och då hade jag hållt på konstant från kl. halv 11, med bara en rast då jag åt och var en runda på erikshjälpen, där jag köpte ett par jättefina koppar, en fruktskål och gamla burkar. Allt för 85 kr! Billigt och bra. Kommer bilder på kopparna sen, för jag glömde kameran =/


Min fruktskål, 35 kr!

På kvällen kom Ines hem och vi lagade en super god middag som vi kommit på själva. En gratäng med zuzzini, lök, vitlök, paprika, tomat, kyckling, basilika och mozzarella.



Och till efterrätt fick det bli min favorit, turkisk yyoghurt med kiwi, valnötter, kokos och honung!

Vi tittade på den 3 timmar långa filmen Da vinci koden, och sen somnade jag gott och sov till klockan 10 idag. Inte likt mig!


På minisemester!

Nu har jag nyss kommit hem efter en minisemester med Ines! Igår morgon handlade vi en massa nyttig mat och fyllde på en massa vattendunkar och cyklade ut till stugan i Solvik! Det var underbart väder, och vi passade på att sola! Råkade visst bränna mig lite för mycket! Såg ut som en röd kräfta. Haha!




Vi var ute och plocka lite blåbär tills Ines fick panik på alla småkryp, vi åt e väldigt god grekisk sallad, gick till Vallsjöbaden och drack kaffe, åt melon och morötter, letade recept, löste soduko, läste bok och somnade som små barn!



Man blir så avstressad där ute! Och ändå är det så nära...det är bara att cykla några kilometer så är man ute i lugnet!

Idag vakande vi av att solen sken in genom fönstret, så vi bestämde oss för att gå en promenad innan frukost! Härligthärligt. Sen fick det bli blåbärsfrukost idag igen!



Nu är jag hemma i "stan" igen, och jag tror det är dags för en dusch!

En bra start på dagen!

Vaknade kl.8 och var pigg och utvilad! Så jag bestämde mig för att ge mig ut och jogga en runda innan frukost! Det var så härligt väder ute. Svalt men ändå sol och en vindstilla sjö! Lugnt och skönt ute! Det är sådanna morgonar som man vill ha! Perfekt löparväder. Men synd att man ska vara så stel i kroppen på morgonen. Förr sprang jag milen varenda söndag. Duktig man var då! ;)

Frukosten smakade så himla gott sen när jag kom hem! Äggröra, blåbär och grönt té!



Snart åker Ines och jag ut till Solvik för en heldag med sol, bad, blåbärsplockning och annat smått och gott!
Vi är riktiga livsnjutare Ines och jag! Haha!

Sommaren = extrakilon

Vem mer än jag känner att ni unnat er lite extra nu i sommar?! Vem känner att era favortijeans inte längre passar!
Tror inte jag är ensam om att känna så! Nu när sommaren snart är slut så känner jag att det måste bli ändring på det! Så därför tänkte jag att från och med imorgon blir det bara nyttigheter för min del. Inga glassar, kakor och choklad! I alla fall inte förrän jag känner mig bekväm med mig själv igen!

Många tycker säkert att jag är löjlig! Men jag tycker allt handlar om att man ska trivas med sig själv och sin kropp!
Så därför skiter jag i vad andra säger! Om jag vill leva nyttig och hälsosamt så gör jag det! Så det så...

Varför jag skriver det i min blogg är för att då vet jag att andra läser det..och då är det inte lika lätt för mig att fuska ;)
Och sen kanske jag inspirerar er till att bli nyttiga nu efter sommaren ni med! Vem vet?! ;)

Så nu blir det GI som gäller för mig i några veckor framöver! Tycker det är ett väldigt bra sätt att bli av med sötsuget, samtidigt som man kan äta väldigt mycket gott! Grillat, såser, en massa grönsaker m.m. Det man däremot ska undvika är snabba kolhydrater tex. godis, kakor, läsk, vitt bröd, pajer, potatis, vit pasta m.m. Listan är lång på vad man kan äta och inte! Men huvudsaken är att man inte ska gå hungrig!

Önska mig lycka till! ;)





Rix Fm festival!

Nyss hemkommen från Växjö! Denna härliga, underbara stad! Önskar man kunde bo där! Det hade varit helt perfekt!
Ines och jag tåg tåget dit igårkväll! Åt världens godaste pizza! Mmm...så jäkla god var den!



Och sen kollade vi in alla artister som spelade på stora scenen! BWO, Velvet, E.M.D, Janet, Kim och Erik Hassle.
Sååå bra var Hassle! Blev nästan tårögd av hans fina låtar!



Fullt med folk i Växjö, underbart väder och glada människor.
Tyvärr var Ines och jag lite trötta, så vi gick hem till Ines brors lägenhet efter E.M.D.

Åt frukost på Wayne´s idag på morgonen och sen blev det shopping hela dagen! Så nu är jag hemma i Sävsjö igen, trött och mätt efter en god grillmiddag. Får se vad jag ska hitta på ikväll. Blir nog lugnt!



Och Linus åkte till Montenegro idag! Jag? Avundsjuk?! Nejdå..inte alls!

Solsolsol!

Åh, idag är jag glad..för jag är leedig! Och det är så fint väder ute med!
Igår jobbade jag på badhuset hela dagen! Usch, helt dött där. Kan inte förstå varför :P haha!

Men väl hemma gav jag mig ut och sprang i värmen!! Men skönt var det, och bra gick det.
Och det är inte helt fel att komma hem till en underbar middag.
Linus hade lagat lövbiff med mozzarella, grillad  aubergine,och soltorkade tomater i ugn. Och sen färsk pasta till det. Jag vet, visst låter det gott?! Och det var det med!

Tack älskling, du är underbar! Och om allting går enligt mina planer så blir vi sambos den 1 september! =)



Ikväll åker jag och Ines till växjö, där vi ska äta gott, lyssna på band och njuta av en härlig sommarkväll!
Sen sover vi över där och imorgon blir det förhoppningsvis lite shopping och marknad!



Ibland är livet härligt!

Nähä...nu väntar solen på mig!

Panik på Gekås!

Igår var det en lång och händelserik dag! Inte en lugn stund! Halv 6 steg jag upp och var redo för en dag på Gekås med mamma och Pär! Blev en hel del inhandlat! En skinnjacka, en annan jacka, lite basplagg, inredningssaker m.m. Fick nästan lite panik ettt slag för allt folk som var där! Vagnar överallt! Skönt när man var hemma sen.



Fortsatte direkt till gymmet när jag kom hem! där fick det bli cross och styrka ben, axlar, mage! Mycket folk där med! hatar att gå till gymmet när det är mycket folk. Känns som man knappt kan andas, de luktar svett, alla glor och det finns ingen plats att stå på! Usch! Hatar det!

Efter gymmet stack jag till Emelie! Hon bjöd på grillspett, potatissallad, bröd! Och glass och hallon till efterrätt! Väldigt gott! över förväntan ;) Och trevligt att sitta och prata lite, Ines, Sarah, jag och Emelie!



Natten spenderades hemma hos Linus! Vi gick upp tidigt idag och gick en långpromenad med Alice! Och sen handlade vi nybakade frallor på Melins och drack kaffe när vi kom hem! En välförtjänt frukost! Riktigt gott är det då!



Idag är jag ledig! Det ska bli skönt!

Min festivalhelg!

Då har denna helgen gått, och den har varit bra. Bara omgiven av nära och kära! Det gillar jag!

I fredags lagade Ines och jag mozzarellamackor och drack lite vin och hade jättetrevligt!
Sen stack vi ner till Becca och förfestade lite där, och sen ner till festivalområdet.
Mycket folk, men väldigt kallt.
Lyssnade lite på saxons tillsammans med Linus, och sen gick vi hem tillsammans!



Lördagen jobbade jag till 5. Skyndade mig hem för att göra mig iordning och sen bar det av mot ringvägen!
Där grillade Ines, Linus och jag och drack en massa goda drinkar och hade de trevligt! Sen ner till festiavlen igen ;)
Blev lite för mycket av det goda, så jag missade alla banden! =/




Och igår var Jonna, Helena och jag i Jönköping en sväng.
Gick lite på A6, tog en massa kort i stadsparken, hälsade på i helenas lägenhet, åt middag på coffiehouse, drack chai latte på Klara´s och sen bio, "Sommeren med Göran". Helkul film verkligen!





Idag har jag jbbat min sista dag på Konsum! Känns både skönt och tråkigt!
Men det blir nog lite extrajobb där i höst sen ;)

Imorn åker jag till Ullared och ska handla en massa saker ;)

Tack allihop för en bra helg <3

RSS 2.0