En dålig dag!

Idag har det varit en sådan dag då allt går emot än, eller det känns så i alla fall. Klockan ringde halv 6 på morgonen, dags att åka buss 1,5 timma till skolan. Riktigt trött idag på morgonen, även att jag gick och la mig vid 9?! igår.
Fick mitt nya schema idag för vårterminen, och det såg inte alls bra ut =/ vet inte hur jag ska fixa det. Inte lätt när det är så dåliga förbindelser. Att pendla är det värsta jag vet.
Kom hem kl. 4 och var helt slut, men tvingade mig till gymmet, för jag tänkte att jag skulle bli piggare då. För det brukar jag bli. Men inte idag. Mådde mest illa, och fick världens huvudvärk och blev ännu segare när jag om hem. Ingen riktig mat hemma heller =/
Men som tur är har jag en sambo som kan göra mig på lite bättre humör. Så nu ikväll har vi druckit te och skrivit en massa julkort. Nu borde jag sova och vila mig. Imorn ska jag upp vid halv 6 igen. Jippi!!
Ska försöka att julhandla det sista imorgon med :P Så man har det gjort.
Nattinatt

Vilodag blev träningsdag!

Alla som känner mig vet att jag inte kan hålla mig borta från träning. Jag som hade sagt att jag skulle vila HELA helgen. Men vad har jag precis gjort tror ni? Jo, tränat såklart! Men om man ändå inte har något att göra, och om man känner sig superpigg, varför kan man inte gå och träna då?

Jag har faktiskt varit duktig och haft 2 vilodagar denna veckan. Så jag har inte tränat varje dag.
Dessutom kör jag olika träning varje dag, för att inte slita ut kroppen.

Så idag sprang jag på löpbandet 5km, fast lite snabbare och lite mer lutning denna gången. Kan ju inte köra samma tempo och helt plant varenda gång tyvärr. Då kommer man aldrig kunna bli en snabbare löpare, vilket är mitt mål. Men jag kör fortfarande lugnt, inte alls samma tempo som förut, men jag är så rädd att få ont någonstans, därför är det bättre att börja lugnt nu.

Svettig och nöjd efter 5 km, rodde jag 1 km och därefter körde jag armhävningar, chins, sit-ups och coreövningar! Och jag får inte glömma att jag stretchade ordentligt idag med! =) Brukar ha förmågan att glömma det, vilket inte är särskilt bra. Vill ju inte vara stel som en pinne när jag blir äldre sen.

Nu har jag precis fått i mig en massa nyttig energi! Viktigt att äta inom en timma efter träning, annars bryter kroppen ner muskler. Ajaj!

Idag åt jag kesella med blåbär, banan och gojibär!

* Kesella -  innehåller en massa bra proteiner som bygger upp musklerna efter den nedbrytande träningen.
* Banan - innehåller snabba kolhydrater som ger kroppen en massa energi.
* Blåbär och gojibär - innehåller en massa nyttiga vitaminer och antioxidanter! Inga förkylningar här inte.



Såg att "Ensam hemma" går idag kl. 17.55 på 3:an. Den får man ju inte missa. Verkligen en julmysfilm.
Passar perfekt nu vid första advent!

Har ni tänt första ljuset?


Helgen som varit!

I fredags var Linus och jag i Kalmar! Kom dit vid 6-tiden ungefär, och fick ett härligt välkomnande av Martin och Victoria. Jättemysig lägenhet mitt i city ;)



Där bjöds på trerätters. Vitlöksbröd, italiensk paj och frukt och chokladfondue. Och vin och annat gott! Man har mycket att prata om nu när vi ses så sällan.



Istället för att sätta oss soffan och bli trötta bestämde vi oss för att gå ut och ta något att dricka. Tur att dem bor så centralt. Inte långa sträckor direkt. Vi började med att gå till ett uteställe som hette Palace. Där tog vi varsin drink, och dansade. Längesen, alldeles för längesen. Men kul var det!



Sen gick vi vidare till Oleary´s och satt och pratade. Tiden gick och vi var nog inte hemma förrän halv 3, så vi slocknade ganska snabbt.

God frukost på lördagen, och sen en tur till köpcentret och lite fika! Kalmar är en himla mysig stad. Precis vid havet, gamla gator och lugnt och skönt :P

Tanken var att jag skulle ha gått ut på lördagen med. Men efter en två timmars bilresa hem till Sävsjö igen, hade jag varken ork eller lust. Så Linus och jag tog ett bad i Badhusets bubbelpool, och sen åkte vi hem och la oss i soffan och kollade på tv hela kvällen.

Känns skönt idag, då man känner sig väldigt pigg. Adventsfrukost, promenad och fika hos föräldrarna! Mysig start på dagen.

Tack för en underbar helg! <3

Nu far vi...

Dagens träning är nu avklarad, eller ska man kanske säga helgens träning. Tror inte det kommer bli så mycket mer träning i helgen. Men tur är väl de att jag har lagt mina vilodagar där ;)

Idag fick det blir 7,5 km löpning på bandet, i lugn takt. Vill bygga upp löpningen sakta. Konditionen är ju inte som den var förut direkt, men den blir bättre och bättre för varje träningstillfälle. Jag har ju en grundkondition. ;)

Snart kommer Linus hem och då ska vi äta lite middag, innan vi åker iväg till kusten och Kalmar! Köpte faktiskt lax idag till middag. Har saknat det. Förr åt jag de säkert 2 ggr i veckan. Men nu när man flyttat så har de inte blivit så. Linus gillar inte fisk, och sen är lax så dyrt =/ Men idag får det bli det.

Kommer bli en bra helg tror jag! 


Hoppas ni med har något kul att se fram emot denna helgen!



Nära och kära betyder mer än man tror!

Har haft besök av Emelie nu i eftermiddag. Trevligt att sitta och prata minnen, livet och tankar. Kan man behöva ibland. Vänner är bra, och dem ska man vara riktigt rädd om. Äkta vänner växer inte på träd.



Igår saknade jag verkligen alla vänner så otroligt mycket. Känns som att alla bara försvinner bort, men när man väl ses igen så är allt som vanligt! Det är tur det! Synd bara att man är så dålig på att hålla kontakten och hälsa på alla som flyttat.

Men imorgon ska faktiskt jag och Linus ta en tripp till Kalmar och hälsa på våra kära vänner Martin och Victoria. Ska bli kul att se deras lägenhet..och sen vet jag att de kommer bli trerätters :P alltid kul att se vad de blir för mat. Vet redan nu att de kommer bli super, de blir de alltid när dem lagar mat ;)




Kommer bli en bra helg med nära och kära! Julen närmar sig, och de gör att man tänker lite extra på alla vänner och familj <3 det tycker vi om!


Triathlon!

Ännu en dag med hemmastudier för min del. Skönt det, för då kan jag träna den tiden jag annars skulle ha suttit och glott i en buss ;)

Idag körde jag "minitriathlon" på gymmet. 5 km löpning på bandet, 3 km rodd och 10 km cykling.
Tog det lugnt idag så inte hälsenan ska börja krångla igen, men noterade tiderna och vilken svårighetsgrad jag hade, så jag kan förbättra mig för varje gång. Det är målet.
Rodden var helt klart segast. Brukar normalt bara ro 1000m, så 3000m kändes som en evighet.
Men det är kul med varierad träning, och inte bara löpning. Man tränar ju verkligen hela kroppen, och konditionen förbättras.

Hemma igen efter nästan 1,5 timmas träning och ska nu dricka kaffe och äta ett rejält mellanmål. Mat är viktigt när man tränar.
Annars bryts bara musklerna ner, och det vill man ju inte. Så träna och ät, så blir kroppen glad =)





Effektiv dag!

Idag har jag haft en sån där dag, då man gjort en massa nytta. Sånna dagar tycker jag om. Hoppade skolan idag, men ställde ändå klockan på 7. Gick upp, på med träningskläder, reflexväst och i med I-poden och sen ut i duggregnet och mörkret. Men himla skönt när man kommer ut. En promenad på morgonen gör susen ;) Man är som i en egen lite värld.

Skönt att komma hem efter en timmas powerwalk och äta en rejäl frukost och dricka kaffe. Passade på att plugga lite matte då med, så jag inte kommer efter bara för att jag inte är i skolan.

När frukosten lagt sig begav jag mig mot gymmet och körde styrka! Idag gick träningen väldigt bra, och jag hade en massa energi. Skönt att vara nästan själv på gymmet med. Så nu är jag igång igen. Man tappar väldigt snabbt, men kommer igen ganska snabbt med, som tur väl är.
Imorgon får det bli löpning på schemat. Hälsenan känns bättre nu, så nu är det bara att tuta och köra ;)

I eftermiddag har jag mest pluggat matte och druckit massa kaffe. Sin, cos, tan och vinklar hit och dit. Man blir helt snurrig.
Så ikväll får det blir DH och slapp framför tv:n. Det tycker jag att jag förtjänar ;)


Söndagsåkare!

Min sambo är så otroligt snäll, underbar, sexig och ja, allt man kan tänka sig! Igår när han kom hem från jobbet överraskade han mig med två biobiljetter. Så vi åkte till Jönköping där vi fikade på IKEA, kollade in alla julsaker.



Sen gick vi på bio, "Bröllopsfotografen", som var väldigt bra tycker jag. Så ni som inte sett den, GÖR DET!
Efter filmen bjöd han mig på middag på Jensen's beefhouse. Mysigt att lyxa till det lite en söndagkväll. Det behöver man ibland.




Och min älskling är så bra på att göra mig glad, och sur med iofs ;) Men oftast gör han mig glad!
I lördags hade vi varit tillsammans i 4,5 år! Lång tid, och jag hoppas det håller livet ut ;)


För 4,5 år sen!


Julpyssel!

Kom hem från en promenad i skogen nyss. Plockade lite mossa och fixade med min adventsljusstake!
Så mysigt att julpynta i lägenheten och lyssna på julmusik!



Igår var de julskyltning är i stan, och Jonna och jag gick runt i de få affärer vi har här hemma. Köpte i alla fall två refelxvästar till mig och Linus, så vi syns i vintermörkret!
Sen köpte vi med oss lite kebab och godis och begav oss hem till my place och tittade på "Tomten är far till alla barnen". Så himla rolig film. Ett måste i juletider ;)

Åkte hem en sväng till familjen med, och tittade på nya Robison och drack lite glögg! Mys!

Idag får det bli lite plugg, och kolla på någon film tror jag! Helgen är över, igen. Men tiden går snabbt, snart jullooov, i tre veckor. Det kommer bli skönt.




Fitness magazine!

Smakprov från nya Fitness Magazine!




Saffransskorpor!

Igår julpysslade jag och bakade saffransskorpor, mina favoritjulkakor =) Smidiga att baka, och "smidiga" att äta. haha, slinker ner snabbt iaf! Väldigt gott till varm glögg. Synd bara att de är så dyrt med saffran i år. köpte 2 pkt, alltså 1 gram för 70 kr! Helt sjukt. Men det gör väl kakorna lite extra speciella!

Jag bakar alltid Leilas saffransskorpor ;)

Saffransskorpor

100 g smör
1 g saffran
2 st  ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmande

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. 
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. 
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. T
a ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat.






Klart!


Julpyssel i lägenheten!

Idag har det varit fullt ös medvetslös! Vet inte vart tiden har tagit vägen. Skönt att sätta sig ner nu och bara ta de lugnt hela kvällen med varma mackor, idol och skumtomtar.
Gick upp halv 8 och började storstäda lägenheten. Damma, skura, tvätta, rensa kylskåp, städa ugnen, baka saffransskorpor, sätta upp julstjärnor m.m.
Ines tittade förbi en sväng och fikade och tjatade lite ;)
Har dessutom hunnit med att köpa blommor och slå in julklappar! Att slå in paket är nog bland det värsta jag vet. Blir alltid så himla fula när jag gör dem =/
Nu är de julmysigt i lägenheten =) och jag ska bara njuta och ta det lugnt i helgen!
Btw fick jag Fitness tidningen idag! Kolla in den 24:e novmeber! ;)

En resa bokad!

Japp, igår fick Jonna och jag en fix idé och bokade en resa bara så där huxflux. Till Stockholm i slutet av januari! Vi kommer bo mitt i centrala Stockholm, ca 1,5 km från drottninggatan! Och hotellet såg jättefint ut! Kommer bli kanonkul!

Jag har alltid så himla kul med henne. Skrattar en massa när jag är med henne! Äkta vänskap det där. 17 år av vänskap! Det är långlång tid! <3




Idag började jag med en långfrukost i sängen. Äntligen fick man sova längre än till halv 6. Skönt! Nu blir det plugg, sen träning, handla mat, och sen jobb på badet 15-22.

Tips: Testa att koka upp två kanelstänger i en liter vatten. Häll sen i koncentrerad äppeljuice. Mums!

Nu ska jag plugga och lysssna på juulmusik! :P

Ett tomt kylskåp!

Nu sitter jag med en skål med fibergröt, mjölk och hackade mandlar. Och en äggmacka till det. Läste att gröt efter träning fungerar utmärkt! Vad bra, för jag har inte mycket annat här hemma. Tog sista ägget med =/ Ajdå. Dags och handla kanske! Men de har de varit i 3 veckor nu. Mat är ju de viktigaste man kan handla, men ända sparar man in på de, så man kan köpa lite annat kul! Vad dum man är egentligen!
Skönt det skulle vara att få maten serverad varje dag!
Skrev ihop ett nytt träningsprogram(igen, jag vet) idag. Och de kommer nog bli bra. Styrketräning, 2 dagars löpning, och 2 dagars vila. Det är bra. Annars är jag väldigt dålig på det där med vila.
Så idag blev de styrka på gymmet.
Har haft så ont i hälsenan dem senaste dagarna, och är rädd att jag fått hälseneinflammation. Att det alltid ska vara något. Det är nog inte meningen att jag ska springa kanske!
Ikväll ska jag kolla på Biggest loser, Ullared och jobba lite hemma hos min kära mor och far!
Jag vill sätta upp julstjärnorna! För tidigt?!

En dag i Ullared!

Idag kl.5.15 ringde klockan. En söndag!! Men vad gör man inte för att komma i tid till öppningen av Gekås. 7.40 stod vi utanför varuhuset tillsammans med en massa andra människor och kundvagnar. Varför all denna uppståndelse, för ett varuhus med lite billigare saker?!

Men jag ska inte säga något. Jag själv går ju upp frivilligt halv 6 en söndagmorgon, sitter i en bil i 2 timmar och köar in för att trängas med en massa tanter och göra av med en massa pengar! Så nåt speciellt måste de ju vara!

Köpte i alla fall lite allt möjligt. Lite kläder, julgardiner, och andra julsaker till lägenheten, massa ljus, tandborstar, tvål och sånna saker, FRYSPÅSAR, lampa, överkast(fick vi av mamma i inflyttningspresent), strumpor och en massa annat!




Skönt att komma hem i tid. Åkte en väng till gymmet och körde kondition en timma. Sen nu ikväll blir de chill framför tvn innan en ny vecka börjar, med nya möjligheter!

Hoppas ni haft en bra helg!



Pizzafredag och tacolördag!

Igårkväll hade Linus och jag en sån där mysig fredagkväll som man bara älskar! Vi lagade hemmagjord pizza med en massa gott på, drack någon öl, tittade på Idol, massa tända ljus,  poppade popcorn, drack varm glögg! En riktig fredagkväll alltså, precis som den ska vara!

Idag på morgon åt vi en lyxfrukost, vilket vi bestämde redan igår! Fick bli blåbärssmoothie, kokt ägg, nybakade frallor och kaffe såklart. En bra start på sin lediga dag.

Och dagen har bestått av en tripp till Erikshjälpen och bazar, inhandling av lite julsaker, tvättning, middag hos mina föräldrar, promenad och kaffe! Och ikväll blir de tacolördag och "Die hard 4".

Blir visst att vi åker till Ullared imorgon och shoppar loss. En massa saker till lägenheten, julpynt och julklappar. Har en känsla av att vi inte kommer va ensamma! Kanske till och med träffar Morgan där, vem vet ;)

Här kommer receptet på vår goda pizza vi gjorde igår. Behöver inte jäsas, vilket jag tycker är bra. Och de blir så där knaprig och god! Klar på 10 minuta!

Deg

3,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2 krm salt
30 g mjukt smör
1,5 dl mjölk

Fyllning

Krossade tomater med chilismak
Skinka med smak
Ananasringar
Paprika
Lökringar
Oregano
Smulad fetaost
Soltorkade tomater
Ost

Kavla ut degen på ett bakplåtspapper. Lägg på fyllningen och grädda i 225 grader i 10-15 minuter. Det kallar jag snabbmat =)





Nytt recept!

Nu har jag testat lite nytt igen! Kul att exprimentera med mat tycker jag!
Idag kom Elin på fikabesök och då bjöd jag på:

Marie´s citronkräm med rostade nötter (2 personer)

4 dl turkisk yoghurt
1 msk lemon curd

1 dl blandade nötter
1 dl kokosflingor

Valfri frukt, ex clementin och kiwi som jag hade!


Blanda yoghurten och lemoncurden och fördela i två glas. Hacka nötterna och rosta lite lätt i en torr stekpanna. Lägg i kokosen och ta av plattan när kokosen blivit gyllenbrun. Skiva frukten och lägg på krämen. Toppa med nötblandnigen. Klart!




Melissa Horn!

Melissa Horn är ett måste. För er som inte lyssnat på henne, ni har verkligen missat något.
Man tröttnar liksom aldrig på hennes musik! Och texterna är så bra, tänkvärda.

Sen en tid tillbaka
Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till 

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är 

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder
Och samlat damm på min gitarr
Men i vad jag än tar på mig känner jag mig alltför kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Ja jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort
Har jag förmågan att glömma bort

Nu ska jag titta på mitt nya favoritprogram, "Biggest Loser", Kanal 5 kl. 19 Måndag-Torsdag!  
Så kul att se vad lite träning och bra mat kan göra. 

Ha en bra kväll!

Den bästa träningsformen!

Enligt mig är löpning i skogen den bästa träningen man kan få. Det tränar verkligen hela kroppen, och speciellt konditionen. Backar upp och ner, rötter och stenar lite här och där som man får hoppa för, hårt och mjukt underlag, stigar som slingrar sig hit och dit. Man får en bra styrka i kroppen, ökar konditionen snabbt i och med alla backar, bra uthållighet, smidighet och balans i kroppen.

Dessutom får man en mycket mysigare upplevelse att springa i skogen än på asfalt inne i stan. Luften är mycket friskare och underlaget är mycket bättre för knän och höfter.



Finns det någon nackdel? Jo, självklart finns det det. Inte så kul att ge sig ut och springa när detär blött och klabbigt, eller halt och snöigt kanske. Men det har sin charm det med. Komma hem helt dyngsur om fötterna och veta att man kört ett stenhårt pass ute, det gör att man känner sig lite extra bra!
Men man får passa sig så man inte halkar på alla hala stenar, rötter och broar.

Att vara ledig på förmiddagen är verkligen skönt. Speciellt nu när det är mörkt redan kl.4. Då kan man ge sig ut och springa i skogen. Går ju inte så bra när det är kolsvart ute.

Men idag gav jag mig ut och sprang 5 km i skogen! Lite småregn och blött var det i marken. Men det var ändå skönt! Glad är jag att krampen i vaderna har försvunnit. Nu ska bara konditionen bli som den var förrut! Sen så!


Heldag i Växjö!

Igår var jag i Växjö hela dagen. Först var det dags för skola, började med en ny mattekurs. Efter det tog jag bussen in till stan där jag träffade Jonna. Vi åt lunch, och sen strosade vi runt bland affärerna. Hjälpte Jonna att hitta lite kläder, för det är sparande som gäller för mig. Att flytta hemifrån kostar mer än man tror. Köpte i alla fall en halsduk på ginatricot för 99 kr. Och Jonna och jag köpte en jättegullig leoparddräckt till lilla Lowa.


Visst blev hon söt i dräckten =)



Så vi åkte till Lina och Arons lilla hus och hälsade på. Träffade söta Lowa som bara är 2 månader och fikade innan vi begav oss mot det efterlängtade Huseby.

Granar och ljus överallt, tomatar, glöggdoft och julpynt. Men även om det kändes juligt, så fick jag ingen riktig julkänsla =/ Kanske var vädret som gjorde det. Men mysigt var det ändå. Köpte gojibär och en stark senap som man kan ha till julskinkan sen i jul ;) Tack för en mysig dag Jonna <3



Bilderna är från Jonna!


Huseby imorgon!

Måndagen över snart, hjälp vad tiden går! Snart jul, sen vår och sommar. Kommer gå snabbt tror jag. Imorgon är jag en heldag i Växjö. Först skola, sen lunch med Jonna på stan och kanske lite fönstershopping ;) sen bär det av mot Huseby och Nordens största julmässa. Vet inte hur många år vi har varit där nu, Jonna och jag! Men många år är det! Så imorgon kommer vi få en massa julkänslor, dricka glögg, lyssna på julmusik, titta på tomtar, smaka senap och sylt och en massa godis. Mumma!

På torsdag är det 6 veckor till julafton! :P
Idag när jag kom hem från gymmet efter en timmes crosstraining, trött och hungrig hade min sambo lagat god middag och tänt en massa ljus! Sånt uppskattas verkligen. Synd att det inte händer så ofta bara ;)
Ser fram emot morgondagen! Nattinatt!

Semester hade inte varit fel!

Igårkväll kom Martin och Victoria hit och kollade på idol och åt nyttigt snacks! Sen tittade vi på alla Thassosbilder och drömde oss tillbaka till sol och värmen.
Semester! Vad skönt det hade varit att åka iväg nu! Bara ta det lugnt och göra det man känner för!
Nu är det bara grått och tråkigt här. Bättre om det börjar snöa igen, då blir man i alla fall lite glad och får lite julkänsla!


Ikväll blir det jobb till 22.15.


Snön föll!

Idag har det varit en sån där skön dag! Gick upp vid halv 8, och åkte direkt till gymmet! Sprang 7 km i lugn takt, och idag kändes det riktigt bra. Hoppas det håller i sig. Vill få tillbaka konditionen och uthålligheten igen. Men jag har jätteträningsvärk idag. Träningen gav visst mycket ändå igår, även att jag inte tyckte de. Kanske ska ge det en chans i alla fall.

Åkte hem i snön och åt en god frukost och tittade på Desperate som jag missade i tisdags! Älskar den serien. Sen målade jag dörrkarmen en gång till, och pluggade till mattetentan som jag har imorgon.

Ikväll har jag fixat i "det tredje rummet" som blev klart idag. Golvet är på plats och allt är målat. Nu är det bara lister, saker på väggarna och lite möbler som fattas. Finns i princip bara skrivbordet här inne nu! Men känner redan att jag trivs :P Det kommer bli MITT rum!

Imorgon åker jag till Växjö och skriver tenta. Sen är det helg!
Och Martin och Victoria kommer och tittar på idol med oss imorgon. Trevligt!




Är dålig på att ta kort nuförtiden. Men här kommer i alla fall en bild på min nya frisyr.
Har äntligen börjat vänja mig vid kort hår. ;)

Ps. Lyssnade på julmusik idag! Det är helt underbart mysigt! Ds.


Nytt träningsprogram...igen!

Igår började jag på gymmet igen, efter en månads uppehåll. Det är så kul att träna. Man får ett lyckorus genom hela kroppen! Det är såå skönt! Så för er som inte testat, gör det! =)
Både kroppen och knoppen mår bättre av det, de lovar jag.

Idag var jag på gymmet en sväng igen. Hade egentligen tänkt ge mig ut och springa, men vädret var inte så kul, så bestämde mig för att springa inne istället. Men idag var det segt, magen har inte varit som den ska idag, så jag sprang en stund och sen cyklade jag. Testade mitt nya träningsprogram med, som är speciellt för löpare. Inget jag är van vid. Det ska vara lätta vikter, mest med sin egen kroppsvikt, och 20-25x3 repetitioner.
Segt, speciellt när man är van att köra tunga vikter 10x3 repetitioner. Men jag hoppas det blir bättre när kroppen vant in sig på det. Man ska ha lätta, uthålliga och vältränade muskler när man springer har jag hört ;)

Första snön idag, och jag blir såå sugen på jul och allt därtill! Mysmys!


Vi är galna i julen!

Ikväll kommer Jonna till mig på fika och Bonden och Grey´s. Onsdagkvällar är dem mysigaste i veckan!
Man behöver lite vardagslyx ibland, så man klarar hela veckan!




Väggord!

Idag var det segt att gå upp halv 6 på morgonen. Men väl i skolan gick det ganska bra. Fick reda på att jag klarade biologitentan med! Det kändes skönt, men på fredag är det matte som gäller.

Nu i ikväll har pappa och jag rivit ner tapeter, som blev för bubbliga. Inte kul att ta ner tapeter som man hållt på och måla hela helgen. Men det handlade bara om två längder. Så imorgon hoppas jag att golvet läggs! ;) Vill börja inreda. Vi fick i alla fall vårt väggord idag som vi satte över tv:n. Lite pilligt var det, men det blev fint =)

Någon mer än jag som blev sugen på att åka till Ullared efter kanal 5:s Ullaredsdokumentär? ;)

Idag åt jag årets första lussebulle! Snart är det juuuul!


Svart Quinoasallad med kyckling!

Ikväll gjorde jag en Svart Quinoasallad med kyckling. Gott och nyttigt, och perfekt att ha till lunchlådan. Quinoa är ett bra alternativ till ris, och innehåller mycket protein =) perfekt för dem som tränar mycket.

Svart quinoasallad med kyckling (4 personer)

2-3 kycklingfiléer
salt och peppar

2 dl svart quinoa
4 dl vatten
salt

Skivad gurka, tomat, paprika, soltorkade tomater, avokado och annat man tycker är gott!

Skölj av quinoan i ljummet vatten, koka upp vatten med salt i en kastrull, och tillsätt sedan quinoan och låt de småkoka i 15-20 minuter. Skär kycklingen i små fyrkanter, och stek på medelvärme med salt och peppar.
Skiva grönsakerna och banda alla ingredienser. Klart! Jag brukar ha lite yoghurt och thaisås till! ;)





Boda Borg

Helgen har varit bra. Fullt upp med måleri, men rummet kommer bli kanon. Vi valde inte den senapsgula färgen som vi tänkt från början, utan det fick bli en varm creméfärgad färg. Passar i alla lägen! =) Så nu är det bara golvet som ska på plats, sen är det klart. Bara till att inreda! ;) Äntligen!

Igårkväll var vi hos Becca, som fyllt 20 år. Förfest i hennes och Pers fina lägenhet, sen vidare mot Boda Borg där vi gick i banorna och åt tacobuffé. Riktigt kul att gå på Boda Borg. Har nog inte varit där på 4-5 år, så man klarade sig väl sådär bra.


Idag har jag jobbat på Badhuset och så började jag måla det sista när jag kom hem. Nu ska jag kolla på Kalla fakta!

Ha en bra kväll!

RSS 2.0