Plyometrics!

Jag är helt slut! 2:a dagen av P90X, och idag stod det plyometrics på schemat, vilket innebär höga knän, benböj och upphopp i princip en hel timma. Mina ben är sluuut! Men skönt var det, och svettigt!
Imorgon är det hemmaplugg för mig. Det ska bli skönt att inte behöva gå upp tidigt imorgon, för ikväll ska jag kolla på D.H i repris. Och imorgon börjar Gery´s, och jag har faktiskt längtat till att det ska börja. Slutet var ju hur spännande som helst.
Nu är det höst! kallt, blåsigt, tvprogram och min träningsmotivation är tillbaka. Som det brukar vara! =)
Nu blir det Idol blandat med Biologi! Tjoo!
Dagens mat: Omelett med en massamassa ost :P

P90X start!

Idag satte min käre sambo och jag igång med vår träning. Vi har bestämt att vi ska börja träna tillsammans, då blir det mycket roligare och man kan stötta varandra.

Såg på nyhetsmorgon förra veckan, där dem berättade om ett nytt träningsprogram som är populärt i USA. P90X heter det, och det ska visst vara extrem träning i 90 dagar.
Och det som är så bra är att man inte behöver träna på ett gym, utan man kan göra det hemma framför tvn.
Men Linus och jag ska inte köra hårt. Vi vill kunna köra mer kondition och vara ute och springa.
Och sen äter vi som vanligt, och går inte efter P90Xmaten!
Så idag började vi med att ge oss ut och jogga en runda. Fick lite kramp som vanligt. Menmen. Skönt ändå. Sen när vi kom hem körde vi första DVD:n. Chest and back passet. 40 minuter armhävningar och gummibandsövningar. Hjälp! Jag kommer ha träningsvärk imorgon. Och jag som inte kan göra en enda riktig armhävning. Men det kommer det bli ändring på. Om 90 dagar, då ni!
Imorn blir det konditionsträning på schemat! Nu är vi igång, och det känns väldigt kul! Jag är laddad!

Myspys i Jönköping!

Igår åkte Jonna och jag till Jönköping för att hälsa på Helena, som numera är gift och bor tillsammans med sin man i en jättemysig etta. "Man" det låter så vuxet och stort. Själv tycker jag det känns som man fortfarande är 15 ibland. =) Men jag har ju i alla fall bott hemifrån i en vecka från och med idag, så jag är väl på väg in i vixenvärlden nu antar jag.

Men i alla fall så började vi med att äta kex och grönsaker med dipp. Så längesen vi alla sågs, så det var verkligen mysigt att ses. Fanns mycket att prata om. Sen fixade vi oss iordning och åkte ner till stan för middag på "En italienare och en grek". Jättemysig restaurang, massa folk, tända ljus, god mat, mysig stämning. 

Meningen var egentligen att vi skulle gå ut på kvällen. Men vi var så sega efter all mat, så vi gick till ett fik istället och satte oss och pratade! Och det gjorde inget för mig. Det var mysigt det med.



Idag började vi morgonen med en lyxfrukost. Scones, ägg, vaniljyoghurt och kaffe. Sen en riktig  tjejfilm på det., "17 again". Kanske inte var den bästa filmen man sett, men helt klart den snyggaste skådespelaren vi sett. Ögongodis. Vi satt och dreglade alla tre! Haha. Det var som vi sa, det är inte lika kul och kolla på en film om skådespelaren är ful. Usch, vad hemskt egentligen. Men så är det.

Tack tjejer för en riktigt mysig helg! Ni är så underbara! <3

Badrummet börjar bli klart, och vi kan äntligen duscha igen! Jag är så glad! :P


Dålig morgon = dålig dag!

Usch vilken dag de har varit. Bara en massa strul, vilket gjorde att all min positiva energi försvann, och hela dagen blev förstörd.
Men morgonen började i alla fall bra. Med en god frukost, nyhetsmorgon och en långpromenad i skogen med Zingo. Jag tycker om att gå i skogen. Så friskt och fridfullt. Igår i skolan var vi ute 3 timmar i skogen och tittade på alla växter och träd, och stannade mitt ute i skogen och fikade. Mys! Man kanske ska bli biolog istället? Haha. Gå runt och titta på växter.

I alla fall, sen kom jag hem och allt började strula, så mitt humör och min energi försvann. Som tur var så fixade älsklingen allt, så nu är det inga problem längre. Men det förstörde min dag. Gick och köpte en påse godis och satte mig framför tv:n istället. Och inget plugg idag, vilket jag har väldigt dåligt samvete för nu. =/

Nu ikväll har jag micrat "het köttfärsdipp" och köpt en stor cola.
Älskligen är iväg och dricker öl, så ikväll får jag sällskap av Ines. Men det har jag inget emot alls.

Imorgon åker jag och Jonna till Jönköping, och till Helena. Tror kvällen kommer bli kanon. Så längesen vi sågs nu. Middag på Italienare och en grek, och sen utgång! :P och en massa tjejsnack såklart! I like <3


<3

Btw. Linus och jag ska börja med P90X på onsdag! Verkar tufft, men kommer bli kul att göra det tillsammans.
Vi kommer klara det kanon tror jag!

Ha en bra kväll!


Snabb filmjölkslimpa!


Dagens tips!

Min nya favorit är turkisk yoghurt. Det passar verkligen till allt.
Blanda med gurka, salt och vitlök så får du tsatsiki!
Blanda med curry så får du en smidig sås som passar till allt. Wokat speciellt!
Blanda med valnötter, krukt och honung så får du en supergod dessert.
Blanda med kakao och hackade chokladbitar så får du chokladmousse!
Men min nya favorit är: Turkisk yoghurt och en klick lemoncurd.
Smakar precis som citronsorbet. Yummie säger jag bara!


Flytt på G!

Nu har jag rensat ut allt i mina garderober, och packat ner allt i kassar! Jag vet vad jag ska göra ikväll! Köra alla saker fårn ett kvarter till ett annat. Äntligen dags för flytt.
Duschen inte riktigt klar, men får väl gå runt och va äcklig ett tag ;) Haha!
Fattar inte hur allt ska få plats bara =/ Trodde bara det skulle bli 3 kassar eller nåt med kläder och så, för det mesta har jag redan flyttat. Men jag trodde helt fel. Är säkert 10 kassar med kläder, skor, smink, böcker m.m. inne i mitt rum just nu. Och sen min dator, gardiner, lampor m.m. En massa skit helt enkelt. Haha! som ska flyttas in i Linus 3:a. Thank God, att det inte är en etta. Hur får man plats med allt där?! Det kan man undra. Gäller väl att rensa ut så mycket man kan. Men jag har väldigt svårt att slänga saker helt enkelt.

Ikväll blir det flytt och hämtmat!  


Hejdå Mamma och Pappa! <3 Nu flyttar "Bia"!

Flickan som lekte med elden!

Igår var Linus och jag i Jönlöping. En mysig stad det. Ena dagen tycker jag bäst om Växjö, och vill bo där..andra dagen vill jag bo i Jönköping istället. Båda har sin lilla charm.

Vi började med en fika på Ikea, köpte golv och badrumssaker, köpte handfat och badrumsskåp, köpte halsduk :P, åt på Soya och åkte runt bland alla fina hus och tittade ut över Vättern! Mys!

Sen var vi på "Flickan som lekte med elden". Premiär, fullsatt, megapopcorn som bara var uppäten 1/4 när filmen var slut.


Tyvärr var filmen lite av en besvikelse. Boken är verkligen mycketmycket bättre. Men filmen var ända bra!
Jag tror jag hade förväntat mig för mycket bara.

På väg hem körde vi förbi en älg som stod och betade precis vid kanten! Ihhhh!

Nu är snart badrummet klart och det är äntligen dags för mig att flytta från rönnbäret till parallellen!
Bättre sent än aldrig, som man säger!

Bio och shopping i Jkpg!

Idag är det äntligen fredag! I love fridays! Vaknade utvilad efter 10 timmars sömn. Grötfrukost, gym och promenix i solskenet med Zingo. Till Lunch fick det bli min favritomelett och wokgrönsaker.

Snart ska jag och min älskling till Jönköping. Vi ska gå runt i affärer, köpa golv, gå på IKEA, fika, äta middag och sen ska vi gå på premiären av " Flickan som lekte med elden". Tror den kommer vara superduperbra. För den boken är den mest spännande bok jag läst! Så ni som inte läst den, GÖR DET! Ni kommer inte ångra er. Perfekt nu i höstmörkret!


Hon & Han för 2,5 år sen

Ha en bra eftermiddag och kväll!

Kramp i vaderna?!

Är precis hemkommen från en skön joggingtur. Allt kändes kanon, underbart höstväder med sol och frisk luft. Inget halsont eller förkylning, inget håll, inte svårt att andas...MEN jag blir galen på mina vader. Varför krampar dem sig varenda gång jag springer. Otränad? Dåliga skor? Vätskebrist, magnesium, saltbrist eller sockerbrist? Något måste det vara! Jag blir galen. Vill inte ha det så mer.

Igår när jag sprang hände samma sak. Efter bara 500 m börjar jag känna av lite smått kramp i fötterna, som sen beger sig uppåt vaderna, och om det vill sig riktigt illa så domnar även låren bort! Lustigt?

Någon som vet vad det kan bero på?

Men jag ger mig inte. Jag VILL ju så gärna springa. Så idag när jag sprang försökte jag koppla bort krampen, och njuta av det andra som kändes bra!


Impossible is nothing!

Ikväll blir det myspys med Linus, Idol och True Blood! Helgen är här! Wihoo!



Ps. Hösten är häääär! <3. Ds.


Makrilltårta

Här kommer ännu ett smidigt och nyttigt recept a la Marie ;)

Makrilltårta

4 halvcirklar hönökaka
500 g keso
2 gröna äpplen
1 rödlök
2 burkar makrill i tomatsås
½ tsk salt
lite vitpeppar

Lägg ut två stora skivor bröd på ett fat.
Hacka äpplen och rödlök.
Blanda alla ingredinser och lägg på brödet.
Lägg över två bördhalvor.
Garnera med ex. tomat, gurka, ägg.
Låt stå i kylskåpet en stund innan den ska ätas!


Höst <3

Ikväll var det verkligen en sån där härlig höstkväll! Kyligt i luften, himlen helt lilarosa och en superfin solnedgång. Och en promenad på det! Åh, vad härligt!

Imorgon är jag "ledig" och då får det bli en joggingrunda ute! Det har jag sett fram emot nu!
Sen blir det plugg och fika med Jonny ;)

Jag gick och fönstershoppade idag. Så mycket fint det finns. Man blir så sugen på att handla en massa fina höstkläder. Tjocktröjor, stövlar, halsdukar, vantar. Och en massa mysiga inredningssaker, ljus, kuddar och te! Tycker om hösten. Den gör mig glad, och jag har kommit på att jag mår som allra bst på hösten, konstigt nog!


Nu ska jag kolla klart på Idol!


Het köttfärsdipp!

Här kommer ett smidigt och gott alternativ till tacos och tacopaj!

Het köttfärsdipp 4 pers

500 g färs
1 gul lök
1 röd paprika
1 påse tacokryddor
1 tsk chilipulver
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater

400 g philadelphiaost
½ purjolök
Riven ost

Tacochips
Sallad

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka lök och paprika, och stek tillsammans med färsen.
Häll i en burk krossade tomater, kryddorna och pressa i en vitlöksklyfta.
Bre under tiden ut philadelphiaosten i en ugnssäker form.
Häll den varma färsen över philadelphiaosten.
Strö över purjolöksringar och den rivna osten.
In i ugnen i ca 10-15 minuter.

Servera tillsammans med sallad och tacochips! ;)



Min helg!

Helgen har varit bra, men den har gått så snabbt! Som vanligt. I fredags åt vi pizza, och hade vinkväll. Trevligt att sitta och prata om gamla minnen och framtiden. Men tyvär va rosévin ingen höjdare. Nästa gång blir det ett riktigt glas rött. Det är ett säkert kort.



Igår pluggade jag en hel del och sen på kvällen lagade jag mat till Linus, och åt popcorn och kollade på film! ;)
En riktigt skön kväll. Sådanna man bara älskar.

Idag fick det bli en långpromenad med Victoria som var hemma från Kalmar. Var ett tag sen vi sågs =)
Fika på PB, matteplugg och nu ikväll kommer min kära syster och hennes man på middag.

Sen en ny vecka, med nya möjligheter. Nu är hösten här i alla fall! Det känns.

Viiin!

Idag är det FREDAG! Min favoritdag! Hade ställt klockan på halv 8, för att börja dagen på gymmet. Men icke! Min älskling fick mig att stanna hemma. Vi åt frukost och drack kaffe tillsammans. Mys på morgonen! <3



Fick bli en joggrunda nu i eftermiddag istället. Varför ställa sig inne på ett gym när det är så härligt ute?! Inne på gymmet känns det mest som att bakterierna sprids, och så är det såå varmt där. Mycket skönare ute ju, och sen får man frisk luft med! Fick bli en 6km-ers runda med lite gång emellan.

Vad jag saknar löpning, vet att jag sagt det innan. Men jag gör verkligen det. Det är såå härligt, men ändå såå sjukt jobbigt. Ska ta tag i det nu när det är höst, och börja springa ute minst 2-3 ggr i veckan. Långt, kort, sakta, fort, med tid, utan tid, morgon, dag, kväll, regn, solsken, vinterkväll, backe, nerförsbacke, raksträcka, grusväg, stig, asfalt! När, var, hur!?

Finns inga undanflykter. Det är bara att ge sig ut och låta benen gå som dem vill! Den sträcka och i den takt dem orkar. Om man inte orkar, så stannar man och går, låter benen vila en stund, och fortsätter sen igen!




Ikväll blir det vinkväll med girlsen! <3 Gillar!

True Blood!

Nu är det helg för min del! =) Åh vad jag är glad för det. Har inte mycket planerat i helgen förutom plugg då, och vinkväll imorgon, promenader, mys med älsklingen!!
Och ikväll är det så härligt väder, och jag har lyckats få Ines att vilja följa med mig på en promenad! Skönt!


Sen blir det te, Idol och True Blood! Den serien rekommenderar jag! Speciellt för er som gillar vampyrer;)
Kolla in på svtplay.se, så kan ni se avsnitten gratis! ;)





090909

Dagen 090909

Upp kl 7.
Frukost.
Plugg.
Fika.
Plugg.
Gym.
Plugg.
Mat.
Plugg och plugg.
Jogg/gång
Mellanmål.
Dusch
Plugg.
Handling.
Plugg.
Mat.
Plugg.



Och nu! Nu ska jag ska snart till min bästastebästa vän Jonna på tjejkväll.
Är ju bara vi två numera! Hoppas snart vi fem kan ha återträff.
Men ikväll får det bli idol och te...och lite skvaller! Det gillar vi!

Och sen är det många som undrar vad jag egentligen pluggar till, och varför jag verkar så hemlighetsfull i min blogg! Man behöver ju inte berätta allt, det kommer ju fram till slut ändå!

Ibland känns de som att man knappt frågor varandra "Vad gjorde du ihelgen?" eller "Vad gör du nuförtiden"? Man vet de ju redan innan genom blogg och facebook. Snart behöver vi inte ens prata med varandra utan kanske bara sitter hemma vid vår dator och chattar istället. Usch vad hemskt det skulle vara.

Därför ska jag nu iväg och vara lite social!

Imorgon är jag iväf 6.35-18.25! =/


12x6/54+756=4563564/34626x6436437????

Hjäääääääääälp! Min hjärna kan inte tänka mer. Och ryggen tar kol på mig! Ajajaj!
Och så klagar jag nog för mycket med. Sorry, kan inte hjälpa det.

Fick min mattebok idag, och vet ni, jag ligger 4 kapitel efter, varav 2 av dem har jag gjort nu i eftermiddag. Min hjärna är helt slut, vilket jag märker. Inte ett tal blir rätt. Matte?! Jag säger då det. Inget roligt när det blir fel. Har säkert kladdat ner 2 hela A4 sidor med bara fel, fel, fel! =/ Ahhh!

Och sen vet jag inte vad som hänt med min rygg. Den känns helt inklämd på något sätt. Tror det kan bero på gympan jag var på i torsdags. Man gjorde så snabba och ryckiga övningar där. Inte bra för ryggen det =/



Men nog om det ;) Badkaret kommer imorgon, så snart flyttar jag äntligen!! Då blir det invigning med champagne och jordgubbar har vi sagt! Haha!

Min nya favorit är Erik Hassle! Hans album är sååå bra! Kan inte sluta lyssna. Perfekt pluggmusik!

Imorgon bär det av mot Växjö igen, men först morgonsim och grötfrukost! En bra start på dagen!

Sov så sött allihop <3

Onyttigt?! Vad menas med det?! Egentligen?

Då var denna helgen över! Har gått så otroligt snabbt, och jag känner mig inte utvilad ett dugg =/
Har jobbat hela dagen idag, and my back is killing me!

För övrigt har denna helgen varit helt sjukt onyttig! Pappa tycker inte om när jag säger det ordet. Han tycker att de jag säger är onyttigt, inte alls är onyttigt! Han tycker man behöver av allt i hela kostcirkeln ;) haha! Att en äppelkaka inte alls skulle kallas onyttig förr i tiden. Då visste man inte vad det ordet betydde. Tänk vad mycket som kommit nu under de senaste åren. Nu är det bara att gå ner till Konsum och köpa precis hur mycket onyttigt man vill, och det konstiga är att det till och med är billigare än frukt, kött och grönsaker! Konstigt tycker jag. Att leva nyttigt ska ju vara billigare. Men jag antar att allt det finare och bättre är dyrare! Så är det ju med allt annat.
Och vad menar man egentligen när man säger onyttig? Är det för mycket socker, fett, tomma kalorier, för lite vitaminer, en massa E-ämnen?!



I alla fall, jag har varit väldigt ONYTTIG i helgen, och med det menar jag för mycket socker. Så nu bllir det en sockerfri vecka! Och så ska jag försöka ge mig ut och springa med min käre sambo, om jag nu lyckas dra med mig honom ut!



Och i fredags visade jag mamma en massa övningar på gymmet, och har skrivit ett fint träningsprogram till henne =) Det var kul! Min största dröm hade varit att få jobba som personlig tränare. Tänk vad kul! =) Men det är en dröm, som ligger väldigt långt bort just nu! Har andra drömmar i tankarna!

Tänk om man vann 140 miljoner på Lotto på onsdag?!
Eller, tänk om om inte fanns!


Nähä, ska sluta tänka och kolla på "Kärleken checkar in" istället. Sen ska jag sooova! Upp 5.30 imorn. Yeah!

Onyttigt recept ;)

Hur kan det regna så mycket som det gör? Kan inte förstå detta! Men jag antar att hösten är på väg! Tråkigt men samtidigt väldigt mysigt! Sitta inne och dricka te, tända ljus, mysiga koftor, en massa bra filmer, nykakade bullar och bröd, friskt luft och härliga promenader! Det är vad jag kallar höst! :P Så det längtar jag till!

Kom nyss hem från ett styrka/konditionspass! Längesen man var på ettt sådant pass, så jag hoppas på träningsvärk imorgon! ;) Ska visa min kära Mamma gymmet imorn!

Ska tipsa om en väldigt god och smidig äppelkaka som vi åt igår! Ingen nyttig sådan, men väldigt god!

Kak-äppelkaka

4-6 äpplen
125 g smör
1,5 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Skär äpplena i bitar och läss i en form.
Smält 125 g smör i en kastrull. Blanda i socker, mjöl och bakpulver.
Bre smeten över äpplena och grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
Ät med vaniljsås, grädde eller glass! Sååå god!


Att pendla=tråååkigt!

Åh, vad jag verkligen hatar, hatar, hatar att pendla! Själva busstiden är väl inte problemmet. Kan vara ganska skönt att sova lite på bussen, eller läsa! Men just alla urusla tider, som gör att man får vänta sååå länge innan man kan åka hem! Det är seegt! Men det är väl bara till att vänja sig! Kommer vara så nu i ett år framöver! Får försöka plugga i dötiderna sen! Men just nu har jag inga böcker än =/ för dem kommer aldrig! Så jag får stå ut med att sitta och glo i några dagar till!

Har ni något tips på vad man kan göra när man väntar på bussen?

Jag mår verkligen bra av att träna! Både igår och idag när jag kom hem har jag haft noll motivation till att träna! Huvudet gör ont och kroppen vill bara inte göra någonting! Men enda på något konstigt vis har jag tvingat ut den! Igår blev det promenad/jogg/gym, tog allt i samma veva! Och idag blev det cross/styrka/cykelintervaller!
Och vet ni vad?! Jag blir hur pigg som helst efter passen! Huvudet känns bra, likaså kroppen! Sååå härligt!

Så jag tänker fortsätta "tvinga" kroppen till ett träningspass varje dag!
För jag mår mycket bättre av det, både fysiskt och psykiskt!
Det rensar hjärnan från jobbiga tankar, och rensar kroppen på en massa skit! Tjohoo!



För varje dag som går känner jag mig mer och mer motiverad för det jag ska göra i framtiden!
Känner att jag äntligen har ett hållbart mål! Hoppas, hoppas, hoppas bara att allt vill gå som jag vill!

Nu ska jag äta mammas äppelpaj! Mumma.


RSS 2.0