Lördagsfrukost!

Vaknade av en att det var en massa SNÖ utanför fönstret. Ingen vacker syn.
Det ska ju vara 15 grader och sol istället. Mycket härligare.
Idag är jag ledig, och jag började morgonen med en god mysfrukost med vanligyoghurt, hemmagjord müsli, frukt, nypressad apelsinjucie och en god macka med apelsinmarmelad och ost! Mums!
Fräscht och gott!
Vad ska man göra idag när det är snöstorm ute. Antingen åker jag till A6 och shoppar och gör av med pengar, eller så stannar jag inne och bakar något gott. Får fundera på det!
Hoppas ni får en bra dag!
Kram

Bebis v.19!

Nu är vi inne i vecka 19 och jag längtar hur mycket som helst till augusti!
Tur att tiden går så snabbt som den gör just nu!
Och vad skönt att det är så soligt och ljust om dagarna och kvällarna. Mysigt!
(Inte bästa bilden kanske, men lite börjar det synas nu )

Vårdag!

Vaknade upp riktigt utvilad idag. Solen sken även idag, vilket man blir så glad av =) Synd bara att det är lite blåsigare.

Men idag har vi varit ute och planterat blommor i krukor och kryddor i landet. Mysigt att kunna ha en liten trädgård att sköta även fast man bor i lägenhet =)

Elsa är lika pigg som vanligt nu, om inte ännu piggare. Varje dag denna veckan har hon släpat hem näbbmöss och lagt dem utanför dörren. "Tack Elsa, gulligt av dig att ta hem mat till oss, men vi är inte så sunga på näbbmöss" ;)









Och såklart åt vi våfflor till lunch idag på våffeldagen =)


Grillpremiär!

Vilken tur att både jag och Linus är lediga den här helgen, när vädret är helt underbart!
I fredagskväll bjöd chefen på middag ute på "En italienare och en grek". Jättegod mat och trevligt sällskap.

Och igår tog Linus och jag en långfrukost på morgonen. Sen åkte vi till Ica Maxi och storhandlade. Och då menar jag verkligen STORhandlade. Har nog aldrig handlat så mycket innan. Men både kyl och frys var tomma, så nu är det fullt med fräsch mat, frukt och grönskaker, lax, kyckling och annat gott!

På eftermiddagen kom svärföräldrarana upp på besök. Vi fikade ute i solen, ochd det kändes som sommar. Sen tog jag och Katarina en långpromenad medan männen tog en fotorunda i skogen. Skönt att strosa runt i solen och känna grilldoft överallt.



Så på kvällen tog vi fram grillen och grillade grillspett, färskpotatis i ugn och en god sallad till det. Mums! Riktigt gott med grillat. Synd bara att man inte kan sitta ute på kvällen än, och att jag inte får ta en glas rött vin till ;) Men det är det värt.







Så glad att jag har så snälla och mysiga svärföräldrar! <3 Familjen är viktigt!

Vecka 18 (17+0)

Jag hänger snart inte med längre. Tiden går så snabbt. Idag går jag in i vecka 18 =) snart halvvägs. REDAN!

Bebis är ungefär lika stor som min handflata nu.

Och det var som någon sa, tänk om h*n födds för tidigt, i vecka 24 som vissa barn kan göra, då hade jag kunnat bli mamma om 6 veckor. Oh my god! Det hoppas jag verkligen inte. Ingenting är förberett, och ibland känns det inte ens som att jag är gravid. Måste komma som en chock för dem som föder så tidigt.

Hoppas att h*n vill stanna där inne i värmen hela sommaren ;)

 


Huslig och gravid?

Idag har jag haft en väldigt effektiv dag. Storstädade på jobbet idag, och körde högtrycken överallt kändes det som. Därefter körde jag crosstrainern 30 minuter innan jag åkte hem för dagen.

Kylskåpet och frysen ekar tomt så nu ikväll har jag bakat morotsbröd igen. Gjorde lite god risgrynsgröt till det och sen så slängde jag in en plåt med hemmagjord müsli med när jag ändå höll på.
Blir man mer huslig när man väntar barn?! Det känns nästan så. Haha.

Här kommer receptet på brödeet jag gjorde idag. Tyvärr tog jag ingen egen blid, för det var så mörkt här hemma!



5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 dl rapsolja
2-3  stora finrivna morötter
1 tsk salt
2 rejäla matskedar honung
8-10  dl vetemjöl.
1 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken tilll 37 grader och blanda med jästen. Tillsätt därefter olja, morötter, honung och salt. Tillsätt sedan så mycket mjöl som degen ”klarar av”, spara dock lite till utbakningen. Arbeta ihop med kraftiga tag. Ställ därefter på jäsning i ca 30 minuter.

Baka ut degen och lägg i en långpanna med papper. Platta ut och skär försiktigt i rutor och nagga sedan med en gaffel. Lår jäsa i  ytterligare 30 minuter och grädda därefter i ugnen i ca 15 min på 220 grader. 

Receptet och bilden har jag lånat från bloggen underbaraclaras.com. Finns en massa goda recept där!

Lite nytt!

Nu har jag fixat mig en ny bloggdesign. Behöver förnyas lite ibland.
Och påtal om att förnya, så har jag fixat mig lite ljusare i håret idag.
Skönt att vara lite blondare igen nu till våren och sommren =)


Dock är jag inte så blond som jag var här ;) att man aldrig kan bestämma hur man vill ha håret!

Vilken barnvagn ska man välja?

Tänkte först tacka för alla fina grattisönskningar alla har skickat =) tack tack! Vi är så lyckliga.

Idag åkte vi till babyproffsen för att kika lite på olika barnvagnar. Alltid bra att vara ute i god tid. Finns ju så många alternativ och märken. Vad ska man välja och vilken färg ska man ha?! Det är så svårt. Men nu har vi fått lite mer information och fått testköra lite olika vagnar.




Tur att det är ett tag kvar! Har ni några tips på någon bra vagn så hör gärna av er ;)

Nu lagar jag potatismos och lax i ugn. Sen blir det jobb hela kvällen.

Och sen är jag lite orolig över vår lilla Elsa som ligger inne på akuten. Har spytt en massa och inte orkat röra på sig, så vi åkte in med henne igår och hon fick stanna över natten. Lilla stackarn. Hoppas hon blir bättre snart.

Ha en bra dag =)


Semester

Tänk vad mycket fyra dagars ledighet kan göra. Bara kunna släppa alla tankar om jobb och komma iväg. Det är härligt.

I fredags morgon tog jag och Linus bussen till huvudstaden. Hotellet låg precis i centrum, så de var perfekt att gå både från stationen och ner till city sen. På eftermiddagen strosade vi runt på stan och fikade på ett mysigt ställe. Vi var säkert ute och gick i 2-3 timmar innan vi kom hem till hotellet igen.

Lördagen började med en härlig hotellfrukost och sen tog vi t-banan till Naturhistoriska museét. Vi tittade på alla uppstoppade djur, hur kroppen fungerar, lärde oss om neandertalare och såg dinosaurier. Det är kul att vara lite kuturell i bland.





Precis lagom till vi hade gått klart sken solen och vi tog en promenad i Gamla stan och åt pizza på en supermysig resaturang. Sen åkte vi ut till Djurgården och gick en sväng där, tittade in alla fina hus och alla båtar som åkte förbi.
Tanken var att vi skulle gå ut och äta på kvällen. Men vi var så trötta efter allt promenerande så vi bestämde oss för att köpa med en massa gott till hotellrummet och sen kollade vi på Melodifestivalen. Det var riktigt skönt!







Igår innan vi åkte hem började vi med en underbar promenad längs med vattnet i Kungsholmen. Det är verkligen ett fint område i Stockholm. Där hade jag velat bo om jag var stockholmare ;)

Borta bra men hemma bäst! Och det stämmer verkligen. Det var skönt att komma hem igår. Och speciellt skönt var det att få komma hem till Elsa som har fått vara själv hela helgen. Hon var jättegosig och har sovit brevid Linus och mig hela natten. =) Mysigt.



Det bästa av allt är att jag även var ledig idag. Och vädret hade inte kunnat vara bättre =) Linus var med ledig som vi har rensat vårt förråd idag, tagit ut utemöblerna/lite tidigt, men de tog sån plats) och så har jag bakat två plåtar kanelbullar =) Mums. Riktigt härligt att fika på nybakta bullar och mjölk ute i solen innan. Gott gott.







Nu lagar min underbara sambo rostade rotsaker och kyckling till mig, och ikväll blir det mys!
Vad jag älskar min lilla familj. Och snart blir vi fler =) Det växer och knakar. Wihoo.

Kramkram

Vårkänslor!

Visst gör vädret att man blir sådär härligt lycklig. Vår och sommar måste va de bästa årstiderna! Och detta året kommer det bli extra bra. Hittade fullt med snödroppar igår på promenaden, och då känns det verkligen som vår.

Idag går jag in i vecka 16 och en liten mage börjar synas, även om de inte är mycket än.
Bebisen ska visst vara lika stor som en apelsin just nu, så visst måste den göra plats åt sig. =)



I helgen åker jag och min käre sambo till Stockholm och rår om varandra. Långledighet, hotellfrukost, fika och mys och förhoppningsvis lite sol =) Det ska bli härligt!


RSS 2.0