Målning på G!

I'm a busy woman. Eller kanske inte, men det känns så just nu i alla fall.
Jag och min sambo håller på för fullt att göra fint i vårat "tredje rum". Äntligen ska det gå från att vara ett skräprum till att bli ett mysigt kontor. Kommer bli så skönt att ha nånstans att plugga i lugn och ro.
Mannen har målat taken vita, och jag och pappa har tapetserat väv. Så nu ikväll blir det för mig att grundmåla väggarna.
Och imorn blir det att måla väggarna med någon fin färg. Förslag?! Någon?! Ska det var nåt annorlunda, eller ska man köra på vit, som alltid funkar. Det är inte lätt. Och sen ska fönster, dörrar målas. Och golv ska läggas. Kommer bli bra när det väl är färdigt. =) Men ja vet vad som händer i helgen i alla fall!
Ett litet recept från mig: Ta två skivor skinka, och lägg några ostskivor emellan och stek det sen i stekpannan till skinkan fått färg. Mumsigt! =)

Okt. 27, 2009

Det händer inte så mycket roligt i mitt liv just nu. Det rullar på som vanligt! Pluggar matte för fullt om dagarna, tittar på tv och idag rörde jag äntligen på mig efter nästan en veckas stillasittande. Snart dags att ge sig ut och springa och skaffa gymkort igen. Jag är jätteladdad. Behöver träna för att må bra, annars känner man sig instängd och man blir bara ännu mer höstdeppig och motivationen till allt är lika med noll.
Igår kväll fick jag träffa Helena och Sandra. Te, Tinas Cookalong och prat. Mysmys!
Och Tina gjorde en efterrätt som såg såå god ut, och smidig verkade den med. Den måste verkligen göras snart.
Receptet finns här!





Friday I'm in love!

Ingen sömn inatt i Pär lägenhet, helt torr och hostig i halsen. Smög upp kl.6 för att inte väcka hans tre inneboende, äta frukost och gå ut i ett mörkt,regnigt och stilla Växjö, bara enstaka personer som skulle till jobbet. Mysigt att gå sådär på morgonen, allt är så lugnt och luften är så frisk! Affärerna är inte öppna, bara städpersonal syns därinne.
Kl.8 var det dags för tenta! Gick väl sådär, men hoppas verkligen jag klarar det. Åkte i alla fall hem med en tidigt buss och min älskling kom och hämtade mig i Vrigstad. Har saknat han efter bara EN natt. Blir det så när man är sambos? Han är i alla fall helt underbar <3
Ikväll kommer min kära vän Jonna och gör mig sällskap! Idolmys och popcorn :P Popcorn har blivit min nya passion! Inte choklad längre, faktiskt! ;) men det är ju gott det med.
Imorgon är det dags för högskoleprovet, HELA dagen! Hoppas jag gissar rätt på allt! Det hade varit något! För högskoleprovet är inget för mig, så är det bara. Men någon gång kanske man har tur.
Nu är jag hungrig! Vad blir det för mat?
Ps. Melissa Horn måste ni lyssna på! Hennes låtar är så underbara! Ds.

Klippaklippaklippa!

Idag fick det bli en oplanerad tripp till frisören. Tur att ens bästa vän jobbar som frisör. Då är det bara att bege sig neråt stan när hon har en ledig tid! Perfekt. Kolla in hennes blogg för lite tips!: jonnalidstrom.blogg.se
Idag var jag på ett sånt humör att jag bara ville bli av med håret, så jag rakade av hela alltet. Känns riktigt bra nu faktiskt! Slippa ta hand om håret överhuvudtaget.

Haha, nej! Så illa är det inte. Men jag klippte av en bra bit och gjorde det riktigt ljust! Känns riktigt skönt, men ovant. Men vill ha tillbaka mitt friska hår igen, och de går snabbast om man klipper av det! Och sen är det kul att förnya sig någon gång. Det kommer nog ta ett tag att vänja sig vid att man inte har långt hår längre ;) Har ju haft det några år nu. Men jag är nöjd! ;)
Byebye long hair!
Ikväll åker jag till Växjö, och sover där inatt. För imorgon har jag min första riktiga tenta! Hoppashoppashoppas den är lätt!

Först vila..sen så!

Eftersom jag inte kan träna nu så måste jag försöka hålla träningsmotivationen uppe. Så jag försöker läsa en massa träningstips i tidningar, böcker, bloggar med mera. Och det gör att man blir ännu mer peppad att bli frisk och sätta igång. Jag får se det som en välbehövlig vila nu. Rör mig inte längre än till Konsum, för att handla lite mat, godis och hyra film.

Halsen är värre idag, och jag trodde mitt ena öra skulle explodera idag på morgonen.
Varför sätter sig alltid min förkylning i öronen?!
En sida som jag rekommenderar till er som springer mycket är www.marathon.se. Kolla in den och titta på Anders Szalkais löpskola! Den ska jag börja med sen när jag är igång igen!
Och sen ska jag börja gå efter mitt träningsprogram som jag fick av den personliga tränaren Jeanette Lindberg!
Längtar järnet nu. Men först vila. Sen sätter vi igång igen! Och då j*lar!

Längtar till jul!

Vaknade med huvudvärk och rinnande näsa idag! Usch! Men fick ändå dra mig upp ur sängen och börja plugga! Inte lätt att koncentrera sig. Vet inte hur många pauser jag har tagit idag! Kollat på tv, köpt tröstgodis, ätit, druckit en massa te, tittat på "Step up", skrivit brev, beställt böcker m.m.

Känns som de inte går in något i huvudet på mig idag när jag pluggar. Lika bra tt låta det vara, och göra ett nytt försök imorgon.

Förresten, varför har jag sån himla julkänsla?! Längtar superdupermycket. Ska bli så kul att julpynta sin egna lägenhet i år. Julgran och adventsstjärnor. Och så kan manbaka saffransskorpor, pepparkakor och lussekatter =)

Den 10:e november åker Jonna och jag till Huseby, Nordens största julskyltning, som vi gjort nu i några år. Där kan man strosa runt och få lite julkänsla, och provsmaka en massa senaper, glögg, julgodis och ostar! Vi är proffs på det Jonna och jag. Vi brukar alltid komma supermätta därifrån, kostigt nog :P

Ikväll får jag träffa mina underbara <3


Om inte det ena, så blir det det andra!

Vad var det jag sa! Man ska aldrigaldrig säga att man tror att man kommer bli sjuk, för då blir man det. Och så kommer det alltid med perfekt tajming när man är som mest på G med träningen! Åhhhh, jag är så arg. Halsen verkar, huvudet exploderar snart och näsan rinner. Vill ge mig ut och springa nu när det går så bra, men NEJ då blir man sjuk istället. Är det inte kramp ivaden, så är det benhinnan, och är det inte benhinnan så är det förkylning! Åhh!

Så nu sitter jag sjäkv i lägenheten och kurerar mig med mitt älskade chaite, och pluggar inför  min första tenta som jag har på fredag! 8-13. Sen på lördag är det högskoleprovet som gäller, hela dan. Gissa om jag ser fram emot helgen?!

Jag kommer vara hemmma, isolerad hela veckan och vila kroppen, men sätta fart på hjärnan och pluggapluggaplugga!



By the way så var jag på studiesamtal idag hos en jättebra studievägledare. Han fick mig att tänka på vad jag verkligen verkligen vill? Tror jag blev förvirrad nu än vad jag vart tidigare. Men som sagt, man måste vra säker på det man ska göra resten av livet! Har ett halvår till att bestämma mig Dte känns skönt!

Nu blir de lite plugg tilll, sen "Matakuten" kl.21 på 4:an! Kolla in!


Min nya favorit!

Har hittat en underbar låt som jag vill ha när jag gifter mig någon gång i livet!
Så otroligt fin är den låten, och Sofia Karlssons låtar gör mig glad!

Dina händer

Jag vill somna med mitt hår vid ditt ansikte i natt
Jag vill lägga mitt huvud i dina händer
Jag vill smekas av din värme
Jag vill gå i ditt ljus när morgonen gryr och dagen blir grå här i Göteborg
Jag vill somna med mitt hjärta invid ditt hjärta inatt
Jag vill vila min panna mot din panna
Jag vill smekas av dina händer.
Jag har väntat länge nog att vintern ska bli vår och dagen ska gry här i mitt hjärta.
Jag vill somna med mitt hår vid ditt ansikte i natt
Jag vill lägga mitt huvud i dina stora händer
Jag vill smekas av din värme
Jag vill stanna i din farm när morgonen gryr och dagen blir grå här i Göteborg
Jag vill somna med mitt hjärta invid ditt hjärta inatt
Jag vill vila mina läppar mot gropen i din hals
Jag vill smekas av dina händer
Jag har väntat länge nog och jag tror att våren den kommer inatt till Göteborg.

Min kärlek <3


Torsdagen!

...och så har torsdagen gått.
Tiden springer verkligen på, och det tycker jag om! Konstigt nog. Längtar till jul och allt mys. Igår när jag gick i Sthlm hade dem redan plockat fram julsaker lite här och där! Myyys.

Men idag har jag tyvärr inte pluggat så mycket som jag borde ha gjort. Har tvättat, gått en promenad, dammat, dammsugit, skurat golven, fikat, ätit varm soppa, sprungit 8 km med pappa, njutit av ledigheten!


Kvällens middag!

Tycker om "lediga" dagar. Imorgon har jag en "ledig" fredag. Och lägenheten är redan fredagsstädad, så jag har tid att plugga imorgon.

Kollar på vädret nu, och de ser ut att bli riktigt ruskväder imorgon. Snö och kallt! Kanske ska baka lussebullar då?! Haha! Nä...inte riktigt än!

Och min älskling är sjuk, så jag håller mig på avstånd! =/

 

 


Fitnessmodell!

Igår var jag på besök i Stockholm, by myself! X2000 upp till Stockholm! Mysigt att åka tåg, och det tar inte så lång tid att åka upp till huvudstaden. Varför är man inte där oftare?! Det är ju så himla mysigt där. Tycker om den staden mer och mer. Var ju inte så längesen jag var där, och tur var väl de, för då kunde jag hitta någorlunda. Gick runt i lite affärer och åt lunch bland alla stressiga affärsmän.

Sen tog jag T-banan till Medborgarplatsen där det var dags för sminkning och fotografering för min favorittidning "Fitness Magazine". Skulle ta en bild när det skulle se ut som jag sprang, och det var lättare sagt än gjort.
Men till slut fick vi en bra bild! Tidningen kommer ut i slutet av november, så håll utskik om ni vill läsa lite om mig och min träning =)



Sen åkte jag tillbaka till centrum där jag tog en kaffe och scones, innan der var dag att ta tåget hem till Sävsjö igen! Lite tråkigt! Hade velat stanna där lite längre!



Idag är jag "ledig". Då blir det plugg, promenad och förhoppningsvis en joggingtur i skogen sen i eftermiddag!

Tjing!


Uppdatering!

Vad gör jag egentligen?! Jo, jag är inne i en höst-depp-noll-motivations-tid! Haha. Men det är sant. Allt känns så tråkigt just nu. Motivation till skola och träning finns bara inte just nu.

Jobbade nästan hela helgen, och sen i lördags kväll lagade jag mat och kollade film med Ines och Sarah!


En gammal bild på Sarah och Ines! <3


I söndgas hade jag planerat att plugga hela dagen, men tror ni jag gjorde det? Nej! Blev en massa annat onödigt man gjorde, och på kvällen festade Linus och jag till det med en svullokväll, men bara på ett villkor, att jag lovade att inte få dåligt samvete sen efteråt. Och jag lyckades väl sådär med det.


Ben&Jerry, julmust, naturgodis och Falkfilmen!

Igår var det skola som vanligt, men det börjar bli jobbigt att gå upp klockan halv 6 nu =/ usch! Behöver sova ut snart känner jag. Det är det värsta med att jobba på helgerna med. Då får man aldrig sova.

När jag kom hem blev jag positivt överraskad av min sambo som hade köpt blommor till mig och lagade goda enchiladas till mig. Sånt uppskattar man verkligen. <3



Lite senare kom Jonnyboy på besök, och åt äcklig efterrätt, drack chaite och pratade om att resa iväg!

Idag var de skola, sen hem, se som vanligt, men gav mig ut på en löptur i höstvädret och det gjorde susen. Allt kändes kanon(förutom att jag börjar känna lite i benhinnorna igen, men om jag inte springer på asfalt ska det nog inte vara någon fara). Att springa i höstväder är nog det skönaste som finns. Love it.

Hemma själv ikväll, skönt ibland. Har ätit mat, tagit ett bad, och snart blir det Desperate Housewifes och chaite. Kvällen slutade bra i alla fall! Det var tur det.

Imorgon åker jag till huvudstaden en sväng! Yihooo.


Kontrollfreak =/

Idag har det varit en sån där dag som man känner att allt är fel. Man orkar ingenting fast man vet att man har hur mycket som helst att göra! Jag hatar verkligen att ha en massa plugg! Varför jobbar man inte? Då slipper man ha en massa press när man kommer hem. När man pluggar är man aldrig riktigt ledig. Jag tror tyvärr att jag är en sån person som inte klarar av att plugga, just för att jag har väldigt svårt att koppla av. Svårt att släppa alla tankar på skolan och tänka på något annat. Så är det med allt jag gör, och det gör att jag ständigt känner mig stressad. =/ ingen bra egenskap! Jag är ett kontrollfreak som Linus brukar säga.

Nu ska jag försöka koppla av, för imorgon börjar en ny intensiv vecka! Jag önskar det vore över snart.
Så känner jag just nu, idag! Idag vill jag inte plugga en enda dag till i mitt liv!


Packa väskan eller inte?

Varför är man så tråkig och inte vågar ge sig iväg och göra saker som man verkligen verkligen vill! Jag blir så avundsjuk när man läser att folk åker hit och dit, bara packar sin väska och drar iväg någonstans dit dem känner för. Så vill jag med göra! Varför kan man inte bara göra det? Är man för rädd att ge sig iväg, lämna tryggheten och personerna hemma. Men allt det finns kvar när man kommer tillbaka! Så varför kan man inte bara våga ge sig iväg?
Om jag inte börjat plugga, så hade jag kanske varit i Frankrike eller Thailand nu. Varför gjorde jag inte de? Men det är ju absolut inte försent! Allt handlar om att man ska våga! Och jag tror verkligen inte man kommer ångra sig, tvärtom, tror jag man kommer ångra sig om man INTE åker väg och ser något annat än bara lilla Sävsjö och Sverige!

Zombie!

Då har den här dagen gått! Har suttit och pluggat sen 7 till 13 idag. Usch! Det är inget kul. Kände mig som en zombie innan, så jag var tvungen att ge mig ut och springa, och det var väldigt skönt!

Ikväll ska jag till min käre vän Jonna på onsdagsmys. Längtar! Då blir det te, bonde söker fru och Grey´s! Härliga kvällar det där.

Imorgon blir det heldag i skolan, sen jobba fredag-lördag. Tiden går så snabbt, och jag gillar det!

Tråkigt inlägg, men jag är så hungrig nu! Och vi har ingen mat hemma! Hur ska det gå?! 


Renovering - före efter!

Hur kommer det sig att man hela tiden tar en massa pauser när man ska plugga och vara duktig? Man säter sig ner, kocentrerar sig en stund, och sen kollar man lite på fb, sen pluggar man lite till, går iväg och hämtar något att äta, pluggar, tittar på ett avsnitt av vänner, pluggar, dammar toan, pluggar, sötsugen, pluggar osv.
Det är så störande. Tänk om man hade kunnar göra allt på en gång. Vad skönt det hade varit. Men så duktig är inte jag.

Idag har det varit skola, somnade på bussen både dit och hem. Hade helst velat stanna kvar i sängen idag när klockan ringde 5.40. Men icke!

Förresten har toan i stort sett blivit klar idag. Det fattas bara lampa, fläkt och lite andra småsaker. Men nu kan man duscha och tvätta händerna. Finally! Har verkligen blivit fint, och sen stor skillnad mot vad det var innan. Det har verkligen hänt mycket i lägenheten sen Linus köpte den.







Glögg och saffransskorpa!

Helgen bara springer iväg konstigt nog! Det hade inte gjort något om den hade varit lite längre tycker jag. I fredags fick jag hoppa in och jobba lite på Konsum, välbehövda pengar. Man inser verkligen hur dyrt det är att flytta hemifrån. Mat är inget billigt!

På kvällen kom Joar och Jannike på besök! Linus och jag hade fixat mat. Fick bli "make your own pizzafriday"! Riktigt gott blev det. Jag hade fixat minipizzor, och sen fick man lägga på vad man själv ville. Supergott blev det! Och en fick vi en fin orkide i inflyttningspresent med! Linus och min kärleksblomma skulle det visst vara.


Igår var det en riktig innesittardag. Regn och rusk och en massa plugg. Och på kvällen åkte vi till Torsets skola för 25årsfest. Tacobuffe, lekar, vin, dans och trevligt sällskap. Blev en lyckad kväll som tyvärr gick alldeles för snabbt! 



Idag är en seg söndag! Vädret är tråkigt, man är allmänt seg i hela kroppen. Längtar tills ikväll då Linus kommer hem från jobbet. Då ska vi bada, äta gott, kolla på film och mysa!

Sen börjar ännu en ny vecka!

Btw så invigde vi en nya glöggen igår, och jag var ju bara tvungen att baka saffransskorpor! Julkänsla?! Oja!


Underbara löpning!

Idag var pappa och jag ute och sprang, och det kändes hur bra som helst. Helt underbart! Jag var helt överlycklig när jag kom hem sen! Hade hur mycket energi som helst.

Kände inte av någon kramp alls, ingen håll, ingenting. Det var bara skönt. Det är sådana tillfällen jag älskar. Det är det som är så härligt med löpning. Backar upp och ner. Och att springa nu på hösten är så skönt. Det är så friskt i luften, skogen är så mysig, kinderna kalla och på med mössan! Hösten är nog den bästa tiden på året att springa på...eller kanske våren! Sommaren är helt klart sämst i alla fall. Tappar alltid min motivation då.

Känner mig i alla fall laddad för löpning nu! Göteborgsvarvet 2010 i sikte. Rekordmånga som anmält sig i år med. Så ni som är sugna, skynda er att anmäla er, för platserna är nog slut snart!

Och sen ska jag snart till Stockholm för att få hjälp med min träning!
Kommer bli kul, inte något man gör varje dag!

Nu blir det chailatte, idol och sen true blood med min älskade sambo! <3


(Chaite, varm skummad mjölk, kanel, kardemumma och honung! Perfekt i höstvädret.)

Impossible is nothing!

RSS 2.0