Saffransskorpor!

Igår julpysslade jag och bakade saffransskorpor, mina favoritjulkakor =) Smidiga att baka, och "smidiga" att äta. haha, slinker ner snabbt iaf! Väldigt gott till varm glögg. Synd bara att de är så dyrt med saffran i år. köpte 2 pkt, alltså 1 gram för 70 kr! Helt sjukt. Men det gör väl kakorna lite extra speciella!

Jag bakar alltid Leilas saffransskorpor ;)

Saffransskorpor

100 g smör
1 g saffran
2 st  ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmande

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen. 
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. 
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. T
a ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. 
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat.






Klart!


Kommentarer
Postat av: Tova Friman

Vad goda de ser ut!

Synd att man är allergisk mot saffran haha alla säger att det är så gott!

2009-11-21 @ 17:34:00
URL: http://mezmerised.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0