Citronpaj!

Pajskal

3 dl vetemjöl
2 msk socker
125 gram smör
1 äggula
Fyllning
3 ägg
2 dl socker
2 msk vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 dl grädde
2 citroner

Låt smöret bli rumsvarmt. Rör ihop smör, socker och mjöl till en grynig massa.

Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.

Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Ställ in i kylen ca 30 minuter.

Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl, vaniljsocker och grädden (som ej behöver vispas). Riv skalet på citronerna och pressa ur saften. Tillsätt saft och skal till smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.

Låt pajen svalna. Sikta över florsocker.

(recepten.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0