Reseplaner!

Nu har Jonna och jag pratat lite om vad vi vill se och göra på vår lilla resa! Känns som att det faktiskt kan bli av nu. Båda är taggade till tusen, och jag tror verkligen inte att vi kommer ångra oss. Tankarna just nu är att vi i slutet av september tar vårt pick och pack och åker till Sydney.

 

Därifrån ska vi försöka se och göra saker längs Australiens östkust. Eller så mycket det går på 3 veckor som vi planerar att stanna i Australien. Vi vill bl a. pröva på att surfa, åka till stora barriärrevet, gå i regnskogarna, dyka och utforska de fina stränderna!
Från Australien vidare till Nya Zeeland där vi vill se den fina naturen, de varma källorna, vandra m.m. Där blir vi nog bara 2 veckor som det ser ut i planerna nu.
För sen vill vi åka vidare till Thailand där vi vill utforska öarna, dyka, gå i regnskogar och göra en massa kul i 4 veckor innan vi åker hem till Sverige igen, lagom till jul! =)
Hur tycker ni det låter? Behöver tips och idéer! Vad ska man se och göra?
Någon som varit iväg och vet vad man absolut inte ska missa?

Kommentarer
Postat av: Kaffehörnan

Hej hopp

Aldrig varit här förr

Snygg head, bra färgval, stilrensida

Så vackra bilder

Ha en fin kväll

kram

2010-01-13 @ 22:32:10
URL: http://www.metrobloggen.se/planket
Postat av: Emelie

Hej Marie! :D



Det beror på vad du är ute efter. Men jag skulle definitivt spendera några dagar i Byron Bay och se till att inte missa Fraser Island och Whitsunday Islands. Finns även många mysiga små orter runt på Guldkusten och solskenskusten som är värda att se om du har tid över såsom Noosa och Coolangatta. Eftersom du bara har 3 veckor beror det ju lite på vart du flyger och hur mycket du har tänkt att resa runt, vilken tid på året du kommer hit och vad du har för budget :)

2010-01-14 @ 03:22:07
URL: http://emeliekristina.blogspot.com/
Postat av: Pauline

Hej!



Hmm, tre veckor är väldigt kort tid för att göra Australien, till och med om man "bara" gör östkusten. Skulle nog rekommendera att ni tar en thailandvecka och lägger i Australien till. När ni ändå är här liksom, Thailand ligger nästan halvvägs mellan Europa och Australien så det är enklare och billigare att återvända dit om ni känner att ni inte hunnit med allt där.

Ska ni åka i September? September är på ett sätt en bra tid eftersom det fortfarande är lite svalare och bättre att sightsee:a men det är fortfarande lite för svalt för att beacha i största delen av Oz.

Inte missa: Fraser (minimum två nätter, åk på en arrangerad 4wd-tour), Airlie Beach och Whitsundays (snorkla, segla, Whitehaven beach), Surfers Paradise, Cairns (snorkla och dyk och åk på utflykt till Daintree regnskog och spana krokodiler på en River Cruise). Byron bay är mysigt också som någon nämnde och Noosa. Eftersom ni har så kort med tid skulle jag rekommendera inrikesflyg istället för buss/bil, det tjänar ni massa tid på. Inrikesflyg är inte så dyrt.

Maila om du vill ha fler tips!

Pauline

2010-01-14 @ 11:31:51
URL: http://paulineisdownunder.blogspot.com/
Postat av: becca!

hej marie. thailand är underbart fint. det rekomenderar jag verkligen. så vacker miljö och mycket att upptäcka. fin dykning. fint hav och fin strand. billigt att leva. klättra kan man ju också göra om känner för de:) eller rida elefanter och ha en heldag i djungeln. kram becca!

2010-01-14 @ 20:53:59
Postat av: Ebba

Åh, kul med Australien!! Ser att du redan fått tipsen jag tänkte ge, haha. :) När ni är i Sydney måste ni passa på att åka ut till Manly och Bondi, båda ställena är fina, men Manly är min personliga favorit. :) Åkte på surfläger från Sydney upp till Byron Bay, vilket var superkul och bra eftersom att man på så sätt fick resan på köpet ;P Och håller med om att ni bör flyga, inrikesflygen är inte speciellt dyra..



Ha så kul!! Eller ja, det är ju klart att ni kommer ha 0) Går inte annat.

2010-01-20 @ 12:23:02
URL: http://ebbastraningsblogg.blogspot.com
Postat av: Sofia

Vad underbart! :D Jag har också planer att åka till Australien och Sydney till hösten. Blir nog av i november i så fall. Ska ni göra nåt speciellt eller bara resa och njuta? :D

2010-01-20 @ 18:21:26
URL: http://travelingaroundtheworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0