Paj på paj!
Broccolipaj!
3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 gram smör
2 msk kallt vatten
2 dl riven ost
2 dl strimlad kassler
3-4 dl kokt broccoli
4 ägg
4 dl mjölk
salt och malen svartpeppar
Blanda mjöl, smör och salt. Häll i det kalla vattnet och knåda till det blir en degboll. Ta upp degen och lägg i en plastpåse, låt den vila i kylskåp i 1 timme.
Sätt ugnen på 200° och smörj en pajform. Kavla ut degen och tryck ut den i formen, förgrädda pajskalet i 10–15 minuter. Lägg i strimlad kassler, broccoli och riven ost. Vispa ihop ägg och mjölk och krydda med salt och svartpeppar. Häll blandningen över osten och skinkan och grädda pajen i ca 40 minuter, tills äggen har stelnat.
Minihallonpaj - 2 små formar
0,5 dl havregryn
0,24 dl vetemjöl
0,25 dl socker
0,25 tsk bakpulver
25 gram smör
Hallon
Blanda alla ingredienser till en smuliga smet. Lägg i hallonen i två små formar och strö över smuldegen.
Sätt in i mitten av ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
Låt svalna och ät tillsammans med turkisk yoghurt. Mums.
Ps. Kort taget innan ugenen =). Ds.
Idag blir det paj på paj här hemma! Broccolipaj och rabarberpaj. Jag har ett supertips på hallonpaj på min blogg. Det får du inte missa :)Basen till pajdegen är digestivekex....