Saffransskorpor!
Igår julpysslade jag och bakade saffransskorpor, mina favoritjulkakor =) Smidiga att baka, och "smidiga" att äta. haha, slinker ner snabbt iaf! Väldigt gott till varm glögg. Synd bara att de är så dyrt med saffran i år. köpte 2 pkt, alltså 1 gram för 70 kr! Helt sjukt. Men det gör väl kakorna lite extra speciella!
Jag bakar alltid Leilas saffransskorpor ;)
Saffransskorpor
100 g smör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmande
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. T
a ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat.
Klart!
Kommentarer
Postat av: Tova Friman
Vad goda de ser ut!
Synd att man är allergisk mot saffran haha alla säger att det är så gott!
Trackback