Kli i kroppen!

Det blev en sväng till gymmet ändå. Det kliade i hela kroppen ;) Testade att springa lite lugnt i 5 km. Kände bara lite i fotleden, så ville inte springa för snabbt. 5 km var lagom. Var så otroligt varmt på gymmet idag. Kan kanske bero på att det har varit mycket folk där nu när det är så kallt ute. Ingen vågar gå ut i kylan!


Från vinterpromenaden!

Ikväll blir det mys med min sambo när han kommer hem från jobbet. Middag iform av rotsaker och färsbiffar, sen en bra film, te och en smoothie på det. Sen kan man sova gott, och ladda inför en ny vecka.
Blir långa dagar för mig denna veckan med. I alla fall måndag och tisadag, så då hinns ingen träning med =/
Men en promenad ska jag i alla fall försöka få med. Förr gick jag en långrunda varje dag, men nu går jag aldrig längre. Skärpning. Promenader är ju så bra. Stärker hela kroppen på ett helt annat sätt än annan träning. Gång är ju faktiskt vår mest naturliga träningsform!
Så mer promenader från och med nu. Och tur är väl det att vi går åt rätt håll, då det blir varmt och ljusa kvällar snart. Då blir det lite lättare att ge sig ut och gå.

Ha en bra kväll!


Sunday morning!

Igår hade Jonna och jag planerarkväll. Vi kollade in priser på flyg, vad vi vill hitta på, priser på boende m.m. Mycket att tänka på, och mycket pengar kommer det kosta till slut, men jag VET att resan kommer bli kanon, ett minne för livet helt klart. Bokningen är planerad i mars någon gång, men jag är helt säker på att det kommer bli av nu ;)

Vi lagade även tortillapizza med kebab..lite nyttigare än kebabpizza från gatuköket. Vi tog bara fullkornstortilla med tomatpure, stekte kebabkött och la på, tomat, ost, purjolök, fetaost och in i ugnen. Smidigt och gott =)



Idag på morgonen hade Linus och jag en riktig mysfrukost med varma baguetter, nypressad apelsinjuice och kaffe. Mums! Därefter åkte vi och badade en snabbis i badhuset efter en pormenad i kylan.



Kom nyss hem från mamma, har varit där och ätit söndagsmiddag, ätit kladdkaka och jobbat.

Står mellan att åka till gymmet eller ha vilodag! Har inte ont idag heller, så är sååå sugen på att testa på och springa lite. Är det dumt? Borde jag vila en dag till? Får se hur det blir!


Träning och planering!

Jag har varit och tränat, och jag mår så bra av att träna =) Egentligen stod det intervallpass på schemat. Men eftersom jag är rädd om foten, valde jag att cykla idag istället, 45 minuter allt som allt. Och lite styrka för ben och mage. Har inte känt något i foten idag, och det är jag glad för ;) Hoppas verkligen lite vila kan hjälpa, så jag kan köra på som vanligt på måndag igen. 

Ikväll kommer Jonna till mig och vi ska laga mat och planera resan. Åh, jag längtar redan en massa till vi ska åka. Vill ha september nuuu!

Och mamma berättade att hon och jag ska åka en weekend till Sthlm i början av september och springa tjejmilen. Kommer bli kul det med. Att åka iväg med mamsen en helg, och samtidigt ha ett träningsmål efter sommaren. Blir lätt att man slappar till sig under sommaren annars ;) Men i sommar kommer det bli stenhård träning och en massa jobb.



Nu kommer snart Jonnyboy. Ha en trevlig kväll!


Pigg av lite frisk luft!

Nähä, känns som det varit lite deppigt här inne nu ett tag! Så vill vi ju inte ha det!
En härlig vinterpromenad fick mig att bli mycket piggare! Frisk luft gör så otroligt mycket.
Motion och frisk luft tror jag kan göra vem som helst glad, så det så.

Och min sambo och älskade vet hur han ska göra mig glad. Han är så snäll och underbar.
Ställer upp i alla lägen, i vått och torrt, det är det som kallas äkta kärlek. Han är verkligen hur bra som helst!


Han & Hon <3

Nu är jag pigg och glad, och ska njuta av en riktig mysfredag och ikväll blir det "Het köttfärsdipp".
En perfekt fredagsmiddag, och lite annorlunda än vanlig tacos.
Sen blir det choklad och vin!



Hoppas ni får en underbar fredag!


Alltid ska det vara något!

Solen skiner och det ser helt underbart ute, tror det får bli en promenad sen i eftermiddag. Vill träna egentligen, men min kropp vill inte riktigt! Känns som att det alltid ska vara något. Just nu känner jag mig mer vältränad konditionsmässigt än vad jag har varit på länge, styrkan och orken är bättre än vad den varit tidigare.
Jag har fått in en bra rutin på träning, och börjar se resultat på löpningen.

Men tyvärr kommer det alltid något som förstör =/ Antingen blir man sjuk, skadar sig eller får ont någonstans.
För något år sen när jag tränad otroligt mycket så drog jag på mig en långvarig förkylning innan Göteborgsvarvet som aldrig ville släppa riktigt.
Förra året fick jag problem med mina vader, som gjorde att jag inte kunde springa utan att få kramp i vaderna.
Och nu när allt känns så bra har jag börjat få ont runt fotlederna, eller vad det nu kan vara. Det är inte benhinneinflammation i alla fall, för jag har mer ont nere vid foten. Känner mig helt öm, och det känns inte alls kul =( Men hoppas verkligen det kommer gå över, för jag vill ju så gärna springa!

På måndag ska jag till fotexperten för att pröva ut ett par nya löparskor, och då hade jag tänkt höra med dem om de har någon aning om vad det kan bero på, annars får jag gå vidare till en sjukgymnast.

Hoppas det försvinner så jag kan ge järnet sen!


Ajajaj!


Lång dag!

Klockan är 06.20 och det är blåst, kallt och snöoväder ute, och snart är det dags att bege sig till bussen, åka till Växjö, labborera, vänta på bussen hem, ut i kylan, åka till jobbet! Kommer hem kl.21 ikväll.
Sen är det helg för min del.
Längtar tills ikväll!
Ha en bra dag!

Alla har dåliga dagar!

Idag satte jag klockan på 7, även att jag är ledig hela dagen. Gick och gjorde frukost och la mig i sängen och åt frukost och tittade på nyhetsmorgon. Det är verkligen mysigt att börja dagen på det viset, även att man går uppp tidigt.

När frukosten lagt sig stack jag till gymmet för att springa långpass på löpbandet i 50 minuter. Men idag gick det hur dåligt som helst. Hade ingen ork, ingen motivation. Kändes som jag redan sprungit ett marathon innan =/
Så idag fick jag faktiskt gå emellanåt, och jag joggade mer än sprang. Men jag höll i alla fall på i 50 minuter,  ca 8 km. Men jag känner mig besviken att det gick så dåligt idag, när det kändes hur bra som helst i måndags. 
När jag kom hem körde jag lite magövningar.



Men kan bero på att det var en lång dag igår. Vakande och kände mig sjuk igår, med huvudvärk och ont i magen. Men som tur var så släppte det. Skola till 2, sen hem med bussen till kl. 15.50, sen jobb 16-21. Så det var full rulle, dåligt med mat, dåligt med vila. Så kan bero på det!
Men skönt att komma hem igår och min sambo hade kokat te, tänt ljus, tagit fram knäckebröd, skinka, ost och köpt en löptidning och lotter till mig.Han är bäst <3



Nu kommer snart Elin på fika! Tjingeling.


Pulslöpning!

Nu är det dags för lite ändring i mitt träningsprogram igen =) Ändrar hela tiden, men det är så man ska göra har jag hört! Så man inte hamnar i "träsket" och inte kommer någonstans. Där har jag varit, så jag vet hur det känns.

De kommande 8 veckorna kommer jag använda mig av min pulsklocka när jag springer, inte hastigheten, utan pulsen!
Långpasset kommer vara kvar, en gång i veckan som tidigare för att träna uthålligheten.
Tiden på långpassen varierar från gång till gång, men runt en timma. 

En gång i veckan ska jag köra tröskelpass i 40 minuter med en puls mellan 164-169 under hela passet. 


Och sen blir det ett intervallpass där jag ska börja med att springa 1+2+3+3+2+1 min med 1 min gång/joggvila mellan, och 2 minuters vila mellan seten, sedan utöka till 1+2+3+4+3+2+1 minuter för att sedan komma upp till 1+2+3+4+4+3+2+1 minuter. Pulsen ska vara 170-175 under intervallerna.



Så träningsprogrammet kommer se ut lite som innan, fast med små justeringar!

Körde mitt första pass idag, tröskelpasset, och det kändes lite annorlunda att springa efter pulsen istället för att springa med en viss hastighet. Men det var faktiskt riktigt kul! Kändes lätt att springa idag, kanske beror på att det var så jobbigt att springa maxtestet i fredags, så idag var det "a piece of cake" ;)

Jag springer fortfarande inomhus på löpbandet, men idag var jag riktigt sugen på att springa ute.
Men det är så halt och kallt, så jag väntar lite till!

Nu ska jag läsa fysik, sen är det dags för "Halv åtta hos mig".
Imorgon har jag fullt upp, heldag i skolan sen direkt till jobbet när jag kommer hem. Sånt är livet!

 

Maxtest!

I fredags var det dags för mig att göra mitt livs första maxtest. Har varit lite smånervös inför testet och hur det ska gå till. Mötte upp Håkan Jörgensen som hade hand om själva maxtestet, jättetrevligt och glad person som berättade hur testet skulle gå till.
 
Först uppvärmning i 10 minuter i 6-minuterstempo på ett löpband. Därefter höjs lutningen för varje minut/halvminut samtidigt som hastigheten ökas till 4.30-fart.
Tanken är att man ska komma upp i puls snabbt, och inte hinna samla på sig en massa mjölksyra i benen.

De första 10 minuterna var inga problem, lagom tempo och man fick upp pulsen en aning. Men så fort lutningen började läggas på kände jag att de började bli jobbigt. Längesen jag körde backlöpning. Men det var ju inte bara lutningen som lades på utan även hastigheten. Snabbt och brant.
Så redan efter någon minut började det kännas riktigt jobbigt. Det är verkligen inget man är van vid, och jag har väldigt svårt att pressa mig själv, vilket jag vill bli bättre på. För om man inte pressar sig själv, kommer man inte  bli bättre.

Efter ca 17 minuter var det så tungt, speciellt för benen, men även för andningen, att jag inte orkade mer.
Eller gjorde jag det? Innerst inne? Vem vet, inte lätt att avgöra. Kom i alla fall upp till 192 slag/minut.

Testet var mycket jobbigare än vad jag trodde det skulle vara, även att man bara höll på i 17 minuter så var man totalt slut. Men när man varvat ner och andningen kom tillbaka till normalt igen, kändes det inte som man hade sprungit. Konstig känsla det där. Kroppen var inte seg alls, som man kan känna efter ex ett milspass.
Det var mest hjärtat och lungor som fick jobba under de 17 minuterna som jag höll på ;)

Nu när testet är gjort ska jag utgå från min maxpuls när jag tränar. Så från och med nu ska jag börja springa med pulsklocka, som jag tidigare varit dålig på att använda. Då har har man verkligen bra koll på vilken nivå man springer på, och om man skulle vara sjuk någon dag, så syns det på pulsen.
Bra saker det där.


Min pulsklocka, som från och med nu ska bli min nya träningskompis =)


Stockholmshelg!

Nu är jag hemma i Småland och tillbaka till lugnet igen. Har varit en kanonhelg! Stockholm är så otroligt mysigt, men jag tycker att det är en vår/sommarstad faktiskt. Mycket mysigare att vara där när det är varmt. Nu måste man gå runt i tjocka jackor och vantar. Så jag kan inte säga att vi sett sådär värst mycket av själva Stockholm, vi har bara gjort det som vi känt för. Vi har shoppat, fikat, bastat, ätit god middag, strosat i Gamla stan, skrattat en massa, provat en massa kläder m.m.


Stockholm here we come!

Efter att jag gjort mitt livs första maxtest i fredags begav vi oss till vårt hotell som låg mitt i city. Vi åt god thaimat, bastade och inhandlade en massa onyttigheter. Vi, eller speceillt jag, var helt slut efter resa, maxtest, bastu och mat..så vi slocknade ganska fort i de mjuka hotellsängarna ;) 



På lördagen stod det shopping på schemat, fast det blev inte mycket shoppat. Fortfarande en massa rea och rörigt överallt, så vi tröttnade efter ett tag och satte oss på ett mysigt fik i Gamla stan, och satt och tjabbade istället!



På kvällen gjorde vi oss iordning för en middag och kväll ute i Stockholm! Tur att man har en frisör med sig ;)
Tror inte jag haft så kul på länge. Mycket skratt och tårar tack vare min underbara vän Jonna!


Girls night out!

Söndag hade vi bara mysdag i Stockholm innnan vi begav oss hem till de smålaändska skogarna igen.
Vi är redan sugna på att åka iväg igen, fast då kanske det är dags för vårt livs största äventyr ;)



Tack för en superduperhelg <3


Stockholm, nu kommer vi!

Nu är det fredag och det är äntligen dags att åka iväg på minisemester. Jag och min barnsdomsvän åker från det småländska skogarna till huvudstaden! Kommer bli en superbra helg tror jag!



Först ska jag åka och göra ett maxtest när vi kommer fram. Och ta lite bilder för Lifeportalen. Men efter det är det bara fritt fram för förslag! Vi har i alla fall tänkt göra det som faller oss in, ingen stress! Och det ska bli så härligt att sova på hotell, äta god hotellfrukost, gå runt bland massa affärer, fika på något mysigt fik och gå ut och ta nåt glas vin!

Så ni får ha en bra helg här hemma! Så lovar jag att lägga ut en massa bilder sen på söndag när jag är hemma igen!


Två galna tjejer i storstan! Hur ska det gå?!

Kram på er!


Rotsaker i ugn!

Blev träning vid 4-tiden ändå. Kunde inte hålla mig. Så skönt när man har det gjort sen med, så man kan njuta av kvällen mer. Blev 40 minuters cykling och styrka överkroppen. Ett lagom jobbigt pass =)

Sen jag kom hem har det varit full rulle. Tvätta, laga mat, diska, packa m.m. Men nu känns det som att jag äntligen kan sätta mig och lugna ner mig lite. Mat i magen, nytvättat i garderoben och väskan nästan packad. Skönt!

Dagens middag fick bli rotgrönsaker i ugn och färsbiffar. Rotsaker är min nya passion. Det är så himlans gott. Man kan verkligen blanda allt möjligt. Idag hade jag i potatis, morötter, rödlök, purjolök, rotselleri, paprika och champinjoner( för Linus skull) Och sen olja och havssalt på! Gottgott!



Imorn bär det av mot estocolmo! =) Kommer bli kanonkul. Bara slappa och ta de lungt, förutom maxtestet som ska göras direkt när jag kommer upp. Men sen är det slapp som gäller ;) Härligt!

Nu ska jag kolla in "Halv åtta hos mig". Hejhej!


Sötsugen!

Hemma tidigt idag tack vare Ines och Emil. Och det var riktigt skönt att komma hem halv 2 istället för 4. Så nu har jag helg kan man säga! Yiihoo.
Har precis ätit Linus goda carbonara till lunch, och mitt sötsug är hur stort som helst. Bara för att jag köpte en påse godis i helgen så kommer sötsuget tillbaka igen =/ Attans.
Men som tur var så hade vi några chokladpraliner kvar sen Linus kalas. Mums vad gott det var. Är det helg så är de ;) Och i helgen kommer det nog bli mycket av den varan känner jag på mig.



Träningen får bli lite senare idag, är alldeles för trött för det just nu + att det är en massa skolungdomar på gymmet, och dem har jag ingen lust att trängas med. Cykling och styrka överkropp väntar ikväll!


Fadderbarn!

Hjälp vad jag är trött. Längtar verkligen till sängen. Tar på krafterna att vara ledig ;)
Satt hos min duktiga frisör i 2 timmar. Klipp och slingning av utväxten. Skönt att känna sig fräsch i håret igen.

Därefter träffade jag Sarah, Ines och Emelie, mina underbara gamla gymnasievänner. Vi lagade tacos och pratade! Just like old times! Dit kan man längta tillbaka till. Då man träffades varje dag.



Förresten så fick Linus och jag hem ett brev idag där det stod om vårt fadderbarn!
Mercy 10 år från Nigeria! Ska bli kul att skriva brev och följa henne.



Nej, nu är jag alldeles för trött för att vara uppe. Upp kl. 5.30 imorn. Yihoo!

Nattinatt


Löpning när den är som bäst!

Hemma från dagens långpass! Och idag var det riktigt skönt och kul att springa. Kanske många som tycker jag är helt knäpp som kan tänka så, men faktum är att jag faktiskt njuter när jag springer.
Det är avkopplande på något sätt. I alla fall idag, då jag hade bestämt mig för att springa i ett lugnt och behagligt tempo. Har sprungit lite snabbare tidigare i veckan, så då passade jag på att ta det lugnare idag.

60 minuter på löpbandet i 6:minuterstempo. 1 mil nästan exakt. Kul att få springa med bredvid sin sambo med =) Och sen kom en av mina bästa vänner och sprang!
Kul med sällskap, och tiden går helt plötsligt mycket fortare.



Nu dricker jag tredje koppen kaffe för idag och snart väntar en välbehövlig dusch!

I eftermiddag åker jag till min underbara vän Jonna för att få håret fixat. Klipp och slingdags!


Morgonmys!

God morgon, god morgon!
Så skönt att få sova till halv 8 idag, sovmorgon för mig som annars brukar gå upp halv 6. Himla skillnad det där. Har precis ätit havregrynsgröt med mosad banan och russin =) och nu väntar en god kopp kaffe! Morognkaffe är det allra bästa!
När frukosten smällt ska jag och min älskling åka till gymmet och springa tillsammans. Långpass för mig idag, och det får bli i lugn takt idag. Ska försöka hålla mig till 6:minuterstempo i en timma!
Ha en bra morgon mina vänner.

Pastasallad med fetaost!

 Färgglad pasta med fetaost( 4 portioner)

500 g kall och kokt pasta
300 gram tärnad fetaost
1 röd paprika
1 grön paprika
purjolök
gurka
några gröna oliver

Dressing: olivolja, citronsaft, salt, svartpeppar och vatten!


Nytt utseende!

Nu har jag ändrat mitt utseende på bloggen igen. Tyckte brunt var så mörkt och dystert. Ser så himla tråkigt ut tycker jag, så detta utseendet får gälla ett tag framöver. =)

Idag är det total vilodag, och det är såå skönt! Linus och jag var och storhandlade mat innan, var nämligen helt tomt i kylskåpet! Men nu är det välfyllt. Har precis ätit en god middag och mumsar på lite godis från i lördags ;P

Imorgon är jag ledig, men jag kommer ändå vara upptagen hela dagen. Först långpass på förmiddagen, sen slingning hos Jonna, och sen tjejmys hos Sarah på kvällen. Mys!

Nu ska jag bara lata mig! Ha det bäst!


Tröskelpass!

Och så var dem nya kurserna igång: Kemi och Fysik! Jippi, vad kul det låter hörni.
Och för er som undrar vad jag läser, så är det ett naturvetenskapligt basår. Har än så länge läst Matte C-D och Biologi A-B. Så nu är det fysik och kemi kvar! Något som inte lockar för fem öre, menmen, det ska nog gå bra det med.

Varför jag läser det här är för att jag vill ha naturbehörighet, gick ju tyvärr samhäll på gymnasiet.
Var inne på optiker ett tag, och då behövs naturämnena. Men nu är jag inte alls säker på om jag vill det längre. Men som alla  säger, det är bra att ha ändå framöver + att jag har något att göra!
Så det är bara att läsa och se glad ut ;)

När jag kom hem stack jag direkt till gymmet. Tröskelpass idag. Väldigt segt i början, kan bero på att jag körde ett tufft intervallpass igår. Egentligen ska jag inte springa 2 dagar i rad, men med helgen tajata schema så fick det bli så.
Men dagens pass blev bra tillslut =)  35 minuters löpning i varierat tempo, men flåset och tempot är bättre än förr, så jag är påväg mot rätt riktning.
Tänk vad mycket lite intervallpass kan göra. Jag som alltid varit fast i ett och samma tempo klarar nu av att springa i ett mycket snabbare tempo, och då har jag bara tränat i 2 veckor!

I helgen åker jag upp till Stockholm med min kära Jonna. Slapphelg och massa mys, god mat och shopping väntar. Men innan dess ska jag åka och ta lite träningsbilder för Lifeportalen och så ska jag göra ett maxtest =/ Snacka om att jag kommer behöva helgens vila sen =)



Ikväll blir det fruktsallad, "Halv åtta hos mig" och mys med min sambo!
Tjingeling


Min helg!

Ojdå, jag har varit riktigt dålig på att uppdatera i helgen. Men jag har helt enkelt inte haft varken tid eller lust.

I fredags hade jag tenta. Skönt när den var över. Då kunde man äntligen känna sig fri igen.
Hem till lilla Sävsjö igen, göra sig iordning och sen ner och spela bowling i 2 timmar. Trevligt sällskap, corona och bowling = bra!




Första perioden gick bra för mig, men sen gick det bara utför. Haha. Men bowling är kul. Borde man göra oftare. Efter bowlingen gick allihop och åt tillsammans på statshotellet. En trevlig kväll med precis lagom av allting =)

Lördag: Jobb på badhuset 8-16.30. Lagom mycket folk. Därefter hem och göra sig iordning för middag på "Mästergudmuns källare" i Jönköping med Linus, mamma och pappa. Jag tog vitlöksbröd till förrätt och black and white till huvudrätt. Mumma! Mysigt att åka iväg och äta tillsammans sådär. Synd bara att man behöver åka så långt! Men vi är ju iofs vana vid det.



Efter middagen åkte vi och köpte en godispåse var. Ja, jag vet, jag är dum. Mitt sötsug som hade börjat gå över, och så går jag och handlar godis. Dumma jag! Men någon gång ibland måste man få äta lite god choklad! =)

Idag sov jag ut! Så underbart skönt! Äta frukost och bara ta det lugnt på morgonen. Inget plugg eller jobb. Skönt.

Nu i eftermiddag stod det intervallträning på schemat, eftersom jag inte hann med det igår. Segt till en början, men efter de första 3 snabba minuterna släppte segheten, och jag kunde till och med öka litelite till =) Härligt!
Om jag kommer kunna öka lite varja gång, så kommer min kondition vara på topp till i maj ;) haha!

Och förresten, mamma och jag funderar på att boka in Tjejmilen i slutet av Augusti! ;)

Tack för en helt underbar helg <3


Tävling - VIP-medlemskap!

VINN ett VIP – medlemskap

Behöver du få lite inspiration och hjälp med att komma igång med träningen och ett nytt hälsosammare liv, eller vill du kanske ha mer koll på din träning.

Då har du chansen att vinna ett VIP – medlemskap på träningssidan http://www.lifeportalen.se/.
Som VIP – medlem kan du läsa artiklar om hur du ska förbättra din hälsa och livsstil, du har tillgång till en övningsbank med en massa träningsövningar och färdiga träningsprogram, allt som krävs för att komma igång eller utveckla sin träning. Du får även tillgång till tränings – och kostdagböcker, experthjälp m.m.


När man tränar är det viktigt att man äter ordentligt, annars blir inte kroppen glad. Många tror att en hälsosam måltid är lika med grönsallad och vatten, men faktum är att det finns så otroligt mycket god och nyttig mat. Som är mycket godare än pizza, godis, hamburgare m.m.


För att ha chansen att vinna ett VIP-medlemskap vill jag att du skickar ett mail till mig [email protected] med ett gott och nyttig recept på en middag, mellanmål, efterrätt eller något annat gott och nyttigt. Skicka gärna med bild =)

Tävlingen pågår från och med fredagen den 15:e januari till söndagen den 17:e januari. Därefter väljer jag ut de 10 bästa recepten, som sedan kommer lägga upp på bloggen!

Ha en bra helg allihop!


Styrketräning!

Blev en runda på gymmet innan lunchen. Cykling + styrketräning. Jag som inte hunnit med någon styrka denna veckan försökte få med hela kroppen på ett och samma pass idag. Men hoppade rygg och mage. Det tänkte jag köra på lördag! Men styrkan idag kändes bra, och det var faktiskt ganska kul när jag väl höll på. Hade mycket ork idag, och det känns kul! Efter passet cyklade jag en sväng, innan jag begav mig hem för att laga mat.



Helgen som kommer är fullspäckad. Tenta i Växjö imorgon, hemma kl.4, bowling på kvällen. Lördag jobb 8-17, sen hem göra sig iordning och åka till Jönköping. Mamma och pappa ska bjuda mig och Linus på mat. Sen på söndag är det inget planerat som tur är! Än så länge i alla fall. Pyssla lite här hemma kanske, man får passa på när man inte har något plugg!


Födelsedagsfrukost!

Smög upp pigg som en lärka idag kl.7. Ställde mig i köket och gjorde scones, kokade kaffe och tände en massa ljus. Varför denna lyx en torsdag? Jo, min älskade sambo fyller 24! Hurrahurra!
Mysmorgon med god frukost och Wall E. Scones är helt underbart gott. Med en massa god sylt på. Yummie!
Fast kanske inte bra att äta varje morgon. Inte världens nyttigaste frukost  ;)


Bild: recept.nu


Min största kärlek <3

Har gjort en övningstenta nu på morgonen, och på den skulle jag ha fått helt klart godkänt.
Känner mig lite säkrare nu i alla fall, och det känns bra.

I eftermiddag blir det träning för min del, cykling + styrka som jag hoppat över hela veckan. Dumma Marie!
Sen får vi lite främmat i kväll. Födelsedagsfika för Linus! <3


Reseplaner!

Nu har Jonna och jag pratat lite om vad vi vill se och göra på vår lilla resa! Känns som att det faktiskt kan bli av nu. Båda är taggade till tusen, och jag tror verkligen inte att vi kommer ångra oss. Tankarna just nu är att vi i slutet av september tar vårt pick och pack och åker till Sydney.

 

Därifrån ska vi försöka se och göra saker längs Australiens östkust. Eller så mycket det går på 3 veckor som vi planerar att stanna i Australien. Vi vill bl a. pröva på att surfa, åka till stora barriärrevet, gå i regnskogarna, dyka och utforska de fina stränderna!
Från Australien vidare till Nya Zeeland där vi vill se den fina naturen, de varma källorna, vandra m.m. Där blir vi nog bara 2 veckor som det ser ut i planerna nu.
För sen vill vi åka vidare till Thailand där vi vill utforska öarna, dyka, gå i regnskogar och göra en massa kul i 4 veckor innan vi åker hem till Sverige igen, lagom till jul! =)
Hur tycker ni det låter? Behöver tips och idéer! Vad ska man se och göra?
Någon som varit iväg och vet vad man absolut inte ska missa?

Stressen är bannlyst!

Hjälp, dagen har verkligen gått undan! Och det känns inte som jag har fått gjort det jag skulle. Men vad kan jag göra åt det nu. Är bara dumt att stressa upp sig för mycket. Det vet jag hur det känns, och det är inget kul alls. Ständig magvärk, huvudvärk, andnöd, hjärtklappningar och konstant trötthet =/ Uschenamej. Det vill man inte ha.
Så nu ikväll kommer min kära Jonna, och jag är tvungen att ta en paus från böckerna och allt annat. Det är nog ganska bra faktiskt ;)

Har lagat burrito ikväll, och det är så mumsigt och smidigt att göra. Bara att steka lite köttfärs och blanda i en massa gott och kryddor. Rulla in i tortillabröd och sen lägga över någon ostskiva, och sen skjuts in i ugnen. Så blir de knapriga och goda sen ;)


"Springa in i väggen"

Nu sitter jag här, färdigduschad, färdigtränad och mätt och belåten.
Så nu väntas tentaplugg resten av dagen! Åh, vad jag längtar tills det är över.

Steg upp klockan 7 idag och begav mig till gymmet för att springa 55 minuters långpass. Det tråkiga var att inga tv-apparater fungerade, så det var väldigt segt att stå och springa i 55 minuter och bara glo in i väggen. Hade inte med mig musik heller =/ Klockan gick väldigt sakta, men jag klarade 10 km på 55 minuter, så det känns bra ändå. En bra start på dagen!

Var egentligen tänkt att jag skulle köra lite styrketräning efter löppasset, men min mage ville ha mat, hade bara ätit en banan innan, och det är inte bra att styrketräna på tom mage, så jag gick hem istället. Åt havregrynsgröt med äppelmos och äggmacka och kaffe! Vad gott det är med frukost när man tränat på morgonen.


Jag älskar frukost!

Tycker egentligen det är bäst att träna på morgonen, vet inte varför, men det är så skönt när det är lugnt på gymmet, ingen risk att man får håll och kroppen värms upp inför dagen! Och sen är det ju alltid skönt att ha träning gjord, så kan man duscha och bara slappa hela dagen sen ;)

Eller slappa och slappa, kommer räkna matte hela dagen. Sen ikväll kommer Jonna och vi ska kika lite på vår eventuella resa i höst! =) Wihoo.



Nu skriker matteböckerna på mig. Hej så länge!


Platt mage, stark rygg!

Körde ett litet rygg-och magpass nu ikväll. Hade inga idéer på hur jag skulle träna. Tog fram balansbollen, men kom verkligen inte på någon övning, förutom vanliga sit-ups. Och hur tråkiga är inte dem? Så om ni har några bra tips på mag/rygg-övningar på balansboll så säg till ;)

Kom i alla fall på att jag hade en träningsdvd, "Platt mage, starkt rygg", så den fick det bli istället. Och de känns myxket roligare att köra efter en dvd, än att bara komma på lite övningar själv! Och den dvd:n är faktiskt bra tycker jag! Kommer nog ha lite träningsvärk i magen imorn. Hoppas det i alla fall. För om det är någonstans man vill ha träningsvärk, så är det väl i magen! =) Det gillar man. Benen är helt klart värst att ha träningsvärk i. USchja!



Nu ska jag nog krypa ner i sängen och ladda inför en lååång pluggdag imorgon! Sov så sött!


Vilodagar är viktiga dagar!

Mmm, det luktar gott här hemma hos mig just nu. Håller på med ännu en sats hemmagjord müsli. Linus och jag är helt tokiga i den, så lika bra att göra mycket på en gång! :P Speciellt god är den till vaniljyoghurt. Det kan jag äta som efterrätt faktiskt..med litelite flytande honung på toppen! Mumma!



Idag står det vilodag på schemat, och förr skulle jag haft panik om jag hade haft en vilodag! Då kände jag att jag var tvungen att träna varendaste dag. Men nu känner jag att jag mår så mycket bättre, både fysiskt och psykiskt av att få ha 2-3 vilodagar/vecka. Man behöver inte känns pressen att man måste gå och träna varje dag, och musklerna får dessutom vila och bli starka till nästa gång jag tränar. För när man tränar bryter man ju faktiskt ner musklerna, så de måste ha tid att hinna byggas upp till nästa träningstillfälle, annars bryts dem bara ner.


Ikväll kanske det får bli lite övningar här hemma på balansbollen! Bålen är viktigt att träna ;)
Imorgon har jag ingen skola, så ska vara hemma hela dagen och plugga till tentan.
Och dagen får börja med ett långpass på bandet! Härligt!

Nähä, nu måste jag kolla till müslin! Tjingeling.


"Knökafulla" gym

Första skoldagen idag efter julledigheten. Inte lika jobbigt att gå upp som jag trodde. Halv 6 steg jag upp och gjorde mig iordning och åt yoghurt med hemmagjord müsli! Sen bar de av med bussen till Växjö!
Direkt när jag kom hem idag vid 4, bytte jag om till träningskläder och stack till gymmet för att springa.
Dagens pass: Tröskelpass! Lite snabbare idag än förra veckan. Är så kul att springa, och känna hur konditionen förbättras för varje gång. Och ännu roligare när jag fick springa tillsammans med min sambo! =) Yihoo, min träningsmotivation har smittats av sig till honom, och det gillar jag starkt.
Men än sak som är väldigt jobbigt nu såhär i januari, är att det är SÅ mycket folk på gymmet. Allas nyårslöften som ska uppfyllas, och som egentligen borde hållas längre än vad dem verkar göra. I mars-april har dem flugit ut igen och gymmen står "tomma" igen.
Det är då det är som skönast att träna på gym. När det är lugnt och skönt! =)
Nu ska jag dricka min första kopp kaffe och plugga lite!
Hoppas ni får en bra kväll!

Överskottsenergi!

Den där eviga matfrågan, "Vad ska vi äta?". Ingen aning om vad vi ska äta ikväll. Orkar inte ställa mig och göra något, och Linus är sämst på att komma på något att äta! Så då får det bli jag som kommer mest idéer. Men idag har jag idétorka. Kanske bara får bli lite varma mackor.

Vilodag idag, och jag har suttit inne nästan hela eftermiddagen och pluggat matte. Hjärnan är trött, men kroppen har en extrem överskottenergi.
Kan inte sitta still, vill ut, springa, träna, hoppa, skrika, skratta, busa, retas, rulla i snön!



Yes, sådan blir jag när jag bara suttit still. Kan inte sitta still för länge, för då blir jag helt konstig. Fråga bara min sambo, han vet!
Därför vet jag att när jag väl börjar jobba, så vill jag ha ett jobb där man rör på sig. Skulle jag aldrig palla ett kontorsjobb! Uschnej!

Imorgon är jag tillbaka till vardagen, pendlingen och föreläsningar igen!
Det är bara att inse att man inte alltid kan vara "ledig".


Lördagsmys!

Gårkvällen var mys. Lagade tacopaj till min sambo, när han kom hem från en heldag på jobbet. Sen blev det chill framför tv:n med popcorn, Robinson och ett glas rött. Snacka om att jag var sötsugen igårkväll. Men jag kunde faktiskt hålla mig till popcornen ändå ;)



Idag har jag pluggat ännu mera matte, jobbat lite, beställt lite kläder och nu håller jag på och lagar mat!
Vilodag från träningen idag, och det ka behövas! Vakande med lite ont i benhinnorna dag =/ och jag vill inte att det ska bli värre nu när löpningen börjat komma igång. Nya skor är ett MÅSTE. Så nu i veckan ska jag försöka bege mig till fotexperten och inhandla ett par nya skor. Hörde att de nya vårskorna var på ingång =)

Nu blir det mat ;) Tjingeling.


Hösten 2010?








Intervallpass!

Dagens träningspass: Intervall!

Intervall är något som jag nästan aldrig kört. Tycker det verkar så himla tråkigt, och jobbigt! Och för mig som inte springer särskilt snabbt, så blir det ju extra jobbigt.
Men på det nya träningsprogrammet stod det intervall i 4.30 fart idag. Och så fick det bli.
15 minuters uppvärmning, och sen var det bara att öka farten på löpbandet. Kändes faktiskt lättare än vad jag hade trott, och det var till och med lite kul=) Så det får det bli fler gånger.



Intervall är väldigt bra att köra om man vill få upp flåset snabbt, och få upp snabbheten. dessutom behöver man inte lägga lika mycket tid på träningen som ett långpass. Var på gymmet allt som allt ca 30 min idag. Mer behövs inte för att man ska få ett ordentligt träningspass och svettas lite! Så om ni gar tidsbrist kan ni ju alltid prova det ;)



Dagens mellanmål: Turkisk yoghurt, hjortronsylt och russin. Mums vad gott det var!

Nu ska jag ge mig ut i kylan och ner på stan. Kolla om det kommit nåt kul till Erikshjälpen, dricka kaffe på PB och inhandla mat tills ikväll. Då blir det myyys!




Nära och kära!

Gårdagen var mysig! Fick träffa många vänner, och då blir man glad.
Fika hos Elin och snack om allt mellan himmel och jord.
Sen vidare hem till la familia, och födelsedagsmiddag för bror min, 17 år, och mammas goda mat!



Sen hämtade Jonnyboy och Helena upp mig och vi åkte hem till Emelie där vi fick en sminkgenomgång ;), drack te, åt frukt och kex, spelade Alias och fnittrade! Mysmys.





Det är härligt med vänner och familj! Man blir varm i hjärtat. <3




Hel(ig)vilodag

Blev visst ingen morgonpromenad idag. När klockan ringde halv 8 var det så varmt och skönt i sängen. Ute visade det -16 grader. Brr! Vad hade ni valt?!

Så där i sängen tog jag beslutet att jag skulle ta en helvilodag idag! Inte ens en promenad. Ibland kan man behöva helvila, det är skönt. Så började dagen med en skön dusch och sen grötfrukost med sambon! Gott.

Nu har jag pluggat lite, går sakta men säkert in i huvudet. 1 vecka kvar till tenta, hoppas de hinner sätta sig ordentligt innan dess.

I eftermiddag ska jag träffa min käre vän Elin, och sen ikväll beger jag mig till Emelie för en tjejkväll!
Känns som en bra eftermiddag/kväll! =)


Sugen på semla!

Förresten, nu vet jag vad jag är sugen på: Semla!

Hej, nya och gamla läsare =)

Besöksrekord på bloggen igår ;) Jättekul att fler hittat hit!
Då blir lilla jag glad och det blir bara ännu roligare att skriva tycker jag.
Idag har det känns det som att jag bara har ätit, pluggat, ätit, druckit kaffe, pluggat! Massa tal i huvudet. Det är så tråkigt när man hållt på med ett tal jättelänge, och sen blir det fel. Då försvinner all motivation till att börja om igen.
Men nu har jag äntligen lagt undan böckerna för idag. Min hjärna kan inte tänka mer nu. Det bara snurrar!
Så sitter bänkad i soffan med datorn på magen, och "Biggest Loser" på tvn. Och godissuget ligger på topp! Vad ska jag äta för gott ikväll? Apelsin? Linus och jag har säkert ätit 30 apelsiner på en vecka. Haha!
Imorn är det fredag igen, och morgonen börjar med en morgonpromenad tror jag ;)
Ha en mysig kväll!

Sex laxar i en laxask!

Äntligen har jag och Linus fått igång våra bra matvanor igen. Nu blir det lagad mat minst en gång varje dag, frukt och grönsaker i kylskåpet och inget godis om kvällarna.
Bra gjort. Innan kändes det som att vi levde på mackor eller omelett! Och kylskåpet gapade tomt. Men nu ser det bra ut =)


Dagens lunch!

Idag lagade vi lax, bulgur och wokgrönsaker. Mm, det är såå gott, och väldigt enkelt att laga!
Och jag läste i nya "Aktiv träning" att lax är något av det nyttigaste vi kan äta. Innehåller en massa protein, massa bra fett och D-vitamin som kan behövas nu i vintermörkret.

Och vi behövde mycket energi idag efter ett pass på gymmet. Idag cyklade jag 40 minuter och körde styrka överkroppen, medan Linus var duktig och sprang 11 km! ;) Han är duktig.
Kan säga att jag blev väldigt sugen att springa, men inte idag. På lördag väntar nästa löppass enligt mitt schema!  Och jag längtar redan.


Ont i hjärtat av all stress.

Nu har jag precis ätit en god middag som min käre sambo lagat. Spagetti Carbonara! Gott och krämigt. Men stackarn som får leva med en "nyttig" sambo. Här blir det fullkornspasta, broccoli och inte för mycket salt. Haha ;) Men jag tror han tycker de är bra att jag vill vara lite nyttig, för då måste ju han med vara de!



Dagen skulle ha bestått av plugg, plugg, plugg. Men har inte blivit så mycket av den varan =/ Fick för mig att rensa ut garderoberna istället och städa bort alla julsaker. Kan inte förstå varför jag får sånna ryck ibland. Jag som har hur mycket plugg som helst. Tyvärr känner jag att min kropp inte alls tål all denna stress.
Jag ska alltid vara igång, har för mycket i tankarna, allt ska vara perfekt. Men då blir det bara pannkaka istället. Idag har jag inte alls varit snäll mot Linus. Vaknade på fel sida, bara klagar och stressar runt.
Måste bli ändring på det, annars kommer inte mitt hjärta orka med allt.

Imorgon skulle jag egentligen till skolan för årets första föreläsning. Men jag känner att jag behöver stressa ner, ta de lugnt och få sova ut. Nya tag på måndag. Då börjar skola, pendling och vardagen igen.


På ett rullande band!

Sådär, då var träning avklarad för idag! 50 lugn långlöpning på bandet med 1 grads lutning! Härligthärligt!
Det är så mycket tankar som dyker upp i huvudet när man springer, konstigt nog. Man drömmer sig bort, och sen helt plötsligt kommer man på att man står på ett rullande band, och kanske borde koncentrera sig på att inte trilla av ;) Lyckades visst stänga av mitt band idag när jag sprungit hälften. Surt =/ Men det var bara att sätta på igen och börja på "noll" igen. Inte kul att se att de står 25 min, när det egentligen skulle stått 50. Haha. En småsak, men de är faktiskt ganska störande! :P



Jösses vad mycket snö det är ute nu! Man får verkligen pulsa fram. Kanske blir pulkaåkning i eftermiddag eller längdskidor. Vad kommer bli jobbigast i all snö?!

Nu måste jag verkligen sätta fart med pluggandet ;)

Tjingeling!


Nyttig "glass"!

Här kommer bilder från min "glass" jag gjorde igår:
Turkisk yoghurt, frysta hallon och rostad kokos. Yummie!



Nu ska jag bege mig ut i all snö, och gå den lååånga vägen till gymmet( typ 100 m) och ställa mig på bandet och springa långpass 50 minuter! Ska bli underbart skönt.

Tjolahopp! ;)


Bot mot sötsug?

Trettondagsafton nu ikväll! Är det någon som orkar "fira" det? Inte jag i alla fall. Linus och jag bestämde oss för att handla lite god mat och bara slappa framför tvn nu ikväll istället.
Bakad potatis, kyckling, skagenröra, sallad och annat gott. Var verkligen hur längesen som helst som jag åt bakpotatis. Men gott var det ;)

Det värsta är att det känns som fredag nu. God mat och tända ljus i hela lägenheten. Och jag är bara sååå sugen på godis nu. Snart en vecka utan godis, och suget är nog som värst nu. Sen vänder det, det vet jag ju. Jag har ju dragit ner på godiset förr. Och efter 2 veckor är det som bortblåst. Så de är värt att hålla ut dem två veckorna.

Istället får man äta annans, dricka te och så ska jag nog göra egen "sorbetglass" sen. Mixa turkisk yoghurt och frysta hallon. Och voila, en nyttig "glass" gjord. Och gott är det med ;) Testa det om sötsuget sätter in.


"Jag vill ha choklad!"

Nähä, nu ska jag läsa nya nummret av min favorittidning: Aktiv träning.


Ha en bra kväll ;)

Ut i vida världen?

Igårkväll var jag hos min kära Jonna <3 Pratade lite om vår eventuella resa i höst! Huu, känns som de kan bli av nu! Åh, det kommer bli så skoj, men samtidigt lite läskigt att lämna lilla kalla Sverige och ge sig iväg flera tusen mil hemifrån. Men vad sjutton, antingen gör man det nu eller när man är 50! Vad är roligast?



Har sovit som en stock inatt, förutom när jag vaknade av att Linus pratade i sömnen. Han låg och pratade om fisar, skrattade och hade konstig dialekt! Haha. Det var roligt ;) Borde spela in honom nästa gång tror jag ;)

Dagen började med gröt med äppelmos till frukost. Sen var Ines och jag ute i kylan och gick. Brr, kallt men skönt att komma in i värmen sen och dricka gott kaffe! Och så har jag försökt plugga lite. Går väl sådär, men jag har ju hela denna och nästa vecka på mig innan tentan. Så de är tur.



Tänk vad skönt om man alltid kunde vara ledig på förmiddagarna. Att alltid kunna ta en härlig morgonpromenad, äta frukost i lugn och ro, dricka kaffe och kolla på nyhetsmorgon. Att börja dagen så är nog bland det bästa som finns.

Snart åker jag iväg till Konsum och ska hoppa in och jobba i 3 timmar.
Sen ikväll ska min babyboo och jag laga något gott. Det är ju trotts allt trettondagsafton ikväll!


Bloggare för Lifeportalen!

Som jag nämde igår ska jag börja blogga för Lifeportalen, en populär träningssida! Självklart kommer jag fortsätta blogga här som vanligt, men kommer skriva mer om min träning i den andra bloggen.

Kolla in artikeln: Lifeportalen

Har varit medlem på Lifeportalen ett tag och i mitten av december fick jag erbjudande om att blogga lite mer för dem, och skriva om min löpning. Dessutom ska jag få hjälp med min löpning, för att bli snabbare! Så Lifeportalens konditionsexpert Håkan Jörgensen och elitlöparen Lena Gavelin har utformat ett träningsprogram för mig för att jag ska förbättra min tid på Göteborgsvarvet.
Kommer bli superkul!

Så i slutet av januari ska jag åka upp till Sthlm och ta lite bilder och även göra ett maxtest! Usch, maxtestet är jag jättenervös för. Kommer va helt borta efter det! Haha! Men kul att få reda på sin maxpuls, så man kan utgå från pulsen sen när man tränar. Har varit väldigt dålig på att använda min pulsklocka. Men det ska bli ändring på det nu.



Så mitt första pass fick bli ett tröskelpass. Efter uppvärmning inledes passet med 15 minuters "normal" löpning. Därefter stegrade farten så att jag fick upp flåset, på denna nivån körde jag i 10 minuter, för att sedan gå tillbaka till den "normala" löpartakten i 10 minuter. Så allt som allt sprang jag 35 minuter. Nästa gång ska jag nog öka farten lite mer känner jag! Men det är lätt att vara efterklok.

När jag kom hem körde jag lite styrkeövningar för benen!

Snart kommer Iiiines hit och vi ska dricka kaffe och smoothie. Jag bara älskar smoothie. Tack mamma & pappa för blendern vi fick i julklapp. Den används flitigt kan jag säga!


Hej, mitt vinterland!

Vintern är härlig, i alla fall dagar som den här. Klarblå himmel, -15 grader, vindstilla och gnistrande pudersnö överallt! Linus och jag var ute och gick en runda runt sjön innan, och över isen. Känns så konstigt att gå över sjön som man badar i på sommaren!
Vi var helt vita av frost när vi kom hem sen. Stannade till på en varm kopp te hemma hos föräldrarna. Mysmys!




Imorgon startar mitt nya träningsprogram! Ska bli spännande, och jag hoppas löpningen kommer bli bra nu!
Börjar även blogga för Lifeportalen! 
Mer info kommer! 

Ny ska det lagas spagetti och köttfärssås! Tjohopp! 

Nytt år, nya möjligheter!

Då var det ett nytt år, som än så länge börjat bra! Vaknade pigg och glad, åt jordgubbssmoothie till frukost, var ute på en skön och frisk promenad, drack kaffe hemma hos päronen, tagit ett nyårsbad i bubbelpoolen, och nu i eftermiddag har Linus och jag bara legat i soffan och njutit av ledigheten! Hoppas 2010 kommer bli ett kanonår, och att det kommer hända mycket spännande saker!

Gårkvällen gick snabbt, som vanligt. Martin och Victoria kom, och vi lagade trerätters. Killarna stod för huvudrätten, och vi för förrätt och efterrätt. Blev kanongott.
Förrätt: Bruchetta med mozzarella och tomat.
Huvudrätt: Fläskfilé fylld med soltorkade tomater, mozzarella, parmaskinka. Och till det rotsaker och rödvinssås.
Efterrätt: Turkisk yoghurt med färska bär, rostade nötter och honung!

Vid 12 slaget gav vi oss ut i kylan för att dricka champagne och titta på raketer!
Tack för en trevlig kväll mina vänner <3





RSS 2.0